Matchen vi hade, men tappade…

Rubriken tycker jag beskriver ganska bra vad som hände i onsdags kväll. Vi hade ca 250 personer i publiken, riktigt roligt, tack alla som kom. Vi började riktigt bra, utnyttjade att Sollentuna hade 6 timmars busstur i benen och vi lyckades vinna första set efter en hård fight. Andra set gick lite lättare och helt plötsligt hade vi två noll i set.

Tredje set går också riktigt bra, vi har matchboll vid 24-21 men sen får vi nerver och lyckas på 7 bollar få fyra avblåsningar mot oss. Man ska ju aldrig klaga på att domaren avgör matchen, men efter två avblåsningar på pancakes och en tveksam nätberöring så förlorar vi tredje set.

Efter förlusten i tredje set gör vi någonting förbjudet, vi hänger upp oss alldeles för mycket på domaren istället för att spela vidare. Sollentuna får otroligt mycket energi efter att de tog tredje set och spelar riktigt bra.

Vi förlorar både fjärde och det femte setet ganska klart. Från att ”tro att vi har vunnit” – hela laget springer in på plan men då blåser domaren att vi är i nät – till att förlora en femsetare var så klart riktigt tungt. Men hur mycket vi än kan gnälla på domaren så är det fortfarande vårt eget ansvar att ta tag i spelet och försöka vinna de två andra seten.

Det positiva med förlusten är för det första att vi lyckas ta två set från Sollentuna, har aldrig hänt tidigare, plus att vi faller som ett lag. Lagbygget är det viktigaste för att vi ska fungera. Trots den sura förlusten hade laget inte förlorat hoppet efter matchen, någonting som så klart ger otroligt mycket energi att göra en lika bra match uppe i Sollentuna nu på lördag.

Så nu laddar vi om för en andra resa upp till Sollentuna:)

//Karolina

En kommentar till “Matchen vi hade, men tappade…”

  1. jag var där och såg! Faktiskt uselt av domaren men han kanske är nybörjare?

Kommentarer är stängda.