Mer från U-SM i Falkenberg

 Vi var rankade 5a i U19 klassen med våra 85 ranking poäng. Med våra poäng kom vi i en 4-lags grupp och skulle få spela två gruppspels matcher på onsdagen och en gruppspels match på torsdagen.

 

Vår första match på onsdagen som vi vann spelades emot Kim och Natalie ifrån Ängelholm, vill obs om att vädret var bra riktigt bra på onsdagen. Vår sista match på onsdagen var mot två Södertälje tjejer. Vi vann även den här matchen och kan säga att det var den bästa matchen vi har spelat tillsammans! Slut efter första dagen, vi var riktigt trötta så det blev ingen sen kväll i Falkenberg.

 

Tävlingsledarna hade varnat om att vädret skulle bli dåligt på torsdagen, och jo tack det blev de! Vår sista gruppspelsmatch vann vi mot två Smålandsstenar tjejer även om vädret började bli dåligt.  Fast värre skulle det bli! I vår kvartsfinal fick vi möta de härliga Falkenbergs tjejerna Sandra Boman och Elin Åström. Innan och under matchen hade ovädret intagit Skrea strand….. Regn, kraftig blåst med blixt och åska.

 

Överhandsservar fanns inte i tanken under kvartsfinalen, nu gällde bara underhandsservar. Inget passningsspel, utan baggerkrig var det enda som fungerade i det här läget! Vi vann efter en otroligt jobbig match, det regnade så mycket att vi knappt kunde se och blåste så mycket att vi inte fick över underhandsservarna.. men tack och lov för att underhandsservar finns! Har inte använt dem de senaste 6-7 åren men nu passade de bra igen!

 

Regnet började lugna sig när vi skulle spela vår semifinal. Vi var otroligt trötta efter den blåsiga kvarten och skulle direkt efter den spela semifinalen, så det var bara att börja spela igen. Fast den här gången gick det inte så bra.. Vi förlorade semifinalen mot första rankade, Mathilda Skagerberg och Sara Hellgren. Och det var även min och Emmas sämsta match tillsammans. Efter semifinalen blev det uppehåll för beachsm för då kom det ett oväder till, så vi tog skydd under tält och fick på oss varma kläder.

 

3-4 matchen spelade vi mot två beach tjejer ifrån Göteborg. Även den här matchen blev en ”underhandsfight” Det blev en jämn match med siffrorna 2-1 (21-19, 23-25, 17-15) och nu tackar vi ännu en gång till för att underhands finns! Så jag och Emma vann vår bronsmatch i Falkenberg med att göra underhandsservar!

 

Både jag och Emma vill tack alla som hejade på oss, under de här dagarna! Vi är även otroligt glada över att det gick så bra som det gick för oss eftersom SM var den tredje turneringen vi spelade tillsammans!

 

Julia

 

Här följer lite bilder på några Svedala spelare som spelade i Falkenberg