Ny 3-0 seger för elitlaget

elitvsÖrebro1

Det blev en ny 3-0 seger för elitlaget när Örebro besegrades på hemmaplan på Lördags eftermiddagen.Hemmalaget inledde matchen bäst och tog snabbt kommandot i det första setet där man mer eller mindre dominerade totalt fram till en 21-9 ledning innan man slappnade av och släppte in Örebro i matchen. Det var dock aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna setet . 25-16 till Svedala.

I det andra setet så inledde hemmatjejerna passivt och tillät Örebro ta kommandot. Kanske gick det lite för lätt i det första setet för hemmatjejerna för det tog i stort sett två tredje delar av det innan Svedala hade vaknat upp ur dvalan och vänt på setet. När det skulle avgöras var det hemmalaget som var starkast och plockade hem andra set 25-21.

I det tredje setet är det Svedala som tar kommandot direkt och rycker till sig en 16-7 ledning. Hemmalaget släpper sedan in Örebro i matchen igen och tillåter gästerna att krypa närmare i poängprotokollet. Det är aldrig någon riktig fara för setsegern men setsiffrorna blir onödigt jämna , 25-22 .

Positivt är att hela truppen fick speltid i hemmalaget och att alla bidrog till segern.