Ny 3-0 seger för elitlaget

RIG

Det blev en ny 3-0 seger för elitlaget när RIG Falköping besegrades i Sporthallen på Lördags eftermiddagen.

Matchen blev till stor del en fråga om serve och servemottagning där hemmalaget lyckades med hela 18 serveess där Mickaela Carlstedt stod för 6 av dem. Inget av lagen hade väl sin bästa dag i servemottagningen men Svedala löste situationerna bäst vilket räckte till seger.

I första set var det RIG som var mest på hugget och hade några bollars ledning i mitten på setet innan hemmalaget kom tillbaka. Vid 21-21 gör Svedala sedan ett ryck som räcker för att ta hem setet med 25-23.

I andra set tar hemmalaget tag i taktpinnen från start och rycker åt sig en klar ledning som blir till 19-9 innan RIG släpps in i setet lite men hemmalaget kan ta hem setet med 25-17.

Tredje setet blir återigen jämnt . RIG tar en tidig ledning 8-4 som Svedala vänder till 16-14 som blir 21-19 . RIG kommer dock tillbaka till 23-23 innan hemmalaget avgör setet och matchen 25-23.

I hemmalaget saknades för dagen Hillary Hurley som vilade en öm fot.

Kristin Carpenter fick pris som bästa spelare i Svedala medan Stina Rix blev utsedd till bästa RIG spelare.

Nu väntar en betydligt tuffare match på Tisdag den 4 Februari då Svedala tar sig an Engelholm på bortaplan i årets andra Skånederby.Matchen startar kl.19.