Ny bortavinst för elitlaget

35892_638067809576168_265920296_n

Det blev en precis så tuff bortamatch som man kunde förvänta sig när elittjejerna lyckades besegra Gislaved på bortaplan med 3-2.Detta var fjärde mötet lagen emellan och den fjärde segern för Svedala tjejerna. Det var dock Gislaved som inledde matchen bäst och hade kontrollen över första setet från start till mål och kunde vinna setet 25-17.  Svedala tjejerna var inte riktigt med i matchen under första setet och det saknades det lilla sista som krävs för att vinna mot bra lag.

I andra set var det Svedala tjejerna som hade kommandot och gick fram till en 23-18 ledning som man sedan tappar till 23-23. Ledningen växlar sedan fram och tillbaka innan Filippa Hansson kan slå in setbollen till 29-27.

I det tredje setet följs lagen åt till 14-14 innan bortatjejerna tar greppet om hänselserna och sakta men säkert glider ifrån i poängprotokollet fram till setseger 25-22.

I det fjärde setet är det Gislaved som tar kommandot direkt och går fram till ebn 11-5 ledning innan Svedala tjejerna vaknade till liv och utjämnade till 11-11. Pendeln svängde sedan tillbaka igen och Gislaved gled återigen ifrån till 18-13 innan Svedala tjejerna kom tillbaka ytterligare en gång och vid 21 är det helt lika igen . Bortatjejerna skaffar sig sedan en två poängsledning  som man inte lyckas förvalta utan man släpper in Gislaved i matchen igen och hemmalaget tar vara på chansen och vinner setet 26-24.

I femte set följs lagen åt till 7-7 innan Svedala tjejerna tog kommandot och kunde glida ifrån till setseger med 15-9 och därmed en 3-2 seger.

Gislaved gör förmodligen sin bästa match mot Svedala tjejerna denna säsong medan Svedala bjöd på väldigt många poäng på egna misstag denna Lördags eftermiddag vilket är lite okaraktäristiskt för laget . Tjejerna visar dock mental styrka i femte set när man kan vinna detta på bortaplan mot serietrean. Lite småskavanker och sjukdomskänningar bidrog säkert en del till hur matchen utformades men det är sådant som hör till och man får räkna med.

Hillary Hurley fick pris som bösta spelare i Svedala av arrangörerna.

Ett extra plus till 16-åriga Filippa Hansson som gjorde sin bästa match i Svedala tröjan och bidrog med 10 poäng och ett flertal bra serveserier.