Ny förlust för elitlaget

manyi

Det blev ytterligare en förlust för elitlaget när man på Tisdagskvällen besökte danska Holte för match i Öresundsligan.Svedala uppträdde nyvaket och spelade erbarmligt dåligt i det första setet. Bortalaget radade upp enkla misstag och det hade Holte inget emot att utnyttja till fullo. Setet till Holte 25-7.

Svedalatjejerna startade det andra setet bättre än det första men fortsatte göra enkla misstag. Holte kunde gå fram till en 12-6 ledning efter en stabil inledning på setet. I detta läge blir det en lång bollduell som Svedalatjejerna till slut lyckas vinna och helt plötsligt infinner sig en helt annan fighting spirit i laget än vad man visat tidigare under kvällen. Svedala jobbar sig in i setet och det är helt jämnt vid 20. Tyvärr så gör bortalaget några enkla misstag i slutet på setet som gör att Holte kan vinna det med 25-22.

Tredje setet följer samma mönster som set nummer två. Holte tar ett tidigt kommando men efter en lång bollduell som Svedala vinner vaknar bortalaget till liv och jobbar sig tillbaka in i matchen igen och är framme vid 15-16 . I detta läge gör bortalaget återigen ett par enkla misstag som ger kommandot till Holte som kan ta hem setet med 25-19.

Om man bortser från det första setet så fanns det tydliga tendenser till ett bättre spel än vad Svedalatjejerna presterat i de senaste matcherna. Manyi Ati var kvällens bästa spelare i Svedala.