Ny headcoach för Elitlaget

bougeartre_sebastien

Den nya säsongen närmar sig och nu kan vi presentera en ny headcoach för Elitlaget. Det är Belgaren Sebastien Bougeatre som kommer att leda laget den kommande säsongen. Sebastien har erfarenhet från bland annat den belgiska ligan och den franska ligan.

”Vi har haft en bra dialog med Sebastien en längre period och det är nu sedan en tid klart att han blir vår nya headcoach . Sebastien har en bra erfarenhet när det gäller att arbeta med unga lag vilket är något vi alltid har” säger Svedalas sportchef Jörgen Larsson.

Som vanligt har det pågått och pågår en massa arbete ”bakom scenen” sedan förra säsongen slutade för att skapa ett så slagkraftigt lag som möjligt.

Vi ställs, precis som många andra klubbar , inför utmaningen med ett ganska tunt rekryterings underlag när det gäller spelare. Det finns förhållandevis få spelare och framför alt få spelare som vill lägga ned den tid som krävs för att spela på elitnivå.

Elitlaget har gjort otroligt bra resultat de senaste 3-4 säsongerna med tanke på förutsättningarna och resurserna. Fjolårets säsong var den näst bästa i klubben historia med en semifinalplats i SM slutspelet.

Förhoppningen finns naturligtvis att laget även fortsättningsvis ska kunna producera fina resultat även om det blir tufft.

Vi kommer att presentera ytterligare nyheter kring elitllaget de närmsta veckorna.