Ny tränare till Svedala Volley

Dick Runesson

Det är med stor glädje vi kan meddela att Svedala Volley har skrivit kontrakt med ny huvudtränare för klubben. Dick Runesson tar rollen som klubbens huvudtränare för kommande säsong 2017-18 och säsongen därefter, 2018-19.

Vi hälsar Dick hjärtligt välkommen till Svedala Volley och vi ser fram emot ett mycket givande samarbete!

Dick kommer närmast från uppdrag som tränare i Tyskland hos Rote Raben i Vilsbiburg där han har arbetat 2 säsonger. Innan dess var Dick tränare för Gislaved VK’s elitlag.

Dick är en mycket engagerad person som brinner för uppgiften som tränare och för volleyboll. Detta engagemang kommer vara en styrka för Svedala Volleys elitlag men även för övriga delar av klubben. En av Dicks styrkor är förmågan att utveckla spelare och att få varje spelare att prestera lite mer än vad spelaren själv tror är möjligt. Dick är även en erkänt duktig ”lag-byggare” och detta har varit en viktig egenskap i klubbens val av huvudtränare.

Med Dick som huvudtränare kommer mycket fokus att ligga på att bygga långsiktigt i klubben, och skapa möjligheter för klubben att växa ytterligare. Tillsammans med Svedala kommuns satsning på en ny hall i Svedala så kommer möjligheterna vara goda för att nå det målet.

Valet att jobba som huvudtränare i Svedala Volley har Dick gjort för att det är mycket lockande och intressant att få vara med och jobba med utveckling av klubben. De ambitioner Dick har med volleybollen stämmer väl överens med den vision som klubbens elitansvariga har presenterat för Dick. Både Svedala Volley och Dick vill arbetat långsiktigt med vår sport för att utveckla den till något stort.

Ett stort tack till Johanna, Thomas och Lennie som har tagit uppgiften att bland annat hitta klubbens nya huvudtränare!