Nyheter från Herrlaget i Svedala Volley!

För er som läser detta inlägg så vill jag bara passa på först att säga att vi har ett herrlag som spelar just nu i div.1 och vann div. 3 förra året med endast en förlust. Vår sista förlust var alltså för över ett år sedan och vi har tagit stormsteg in i volleybollkarriären för herrarnas sida i Svedala Volleybollklubb. Om man (som kille) är intresserad att börja träna volleyboll så kontakta Anette Lindberg, nummer står på hemsidan under fliken ”Lagen”.

Mitt namn är Nils Åkerman. Jag är lagkapten för herrlaget och är den som kommer att skriva och dokumentera våra matcher och såväl nyheter på herrsidan.

Vårt lag består av killar som är födda 90-96, med undantag av Ulf och Brian. Våra två coacher Anette och Ulf Lindberg gör ett fantastiskt jobb med att coacha igenom oss denna färd som vi gör nu och där är inte många som trodde på dessa framgångar som vi trots allt gör.

Som sagt, vi har nu trätt fram i stora steg in i div.1 där vi har vunnit fyra matcher av fyra möjliga. Att komma ifrån div.3 in till div.1 är en otroligt hög nivåskillnad där man börjar spela mer seriös volleyboll (disciplinerat block, långa bolldueller, hårdare smashar, mm). Vi har kommit som en chock för de andra lagen i vår division, då Svedala inte har haft ett herrlag på ett väldigt långt tag och varit mer känt på damsidan.

Vår senaste vinst var mot Lunds B-lag, vilket är både herr- & damklubb inom volleybollen, där herrarna har varit uppe i Elitserien och spelat bland de bästa i Sverige.

Om matchen mot Lunds B-lag:

Vi startar första setet väldigt skakigt och nervöst. Vi tar inte riktigt plats på banan och visar att det är vi som är hemmalaget, vilket gör att Lund spelar ut oss med sin rutin och glädje, där första setet blev 12-25 till Lund.

Andra setet så har vi ett värdefull taktiksnack som gjorde att folk gick in med en annan inställning in på banan. Lund leder delvis under setets gång men vi håller oss jämna med dem hela tiden. Serven ifrån Filip Mokelainen vid slutet av setet gjorde att blocket från centrarna blev mer disciplinerat vilket resulterade till att vi kunde stoppa dem och setet blev tillslut 25-22 till oss och vi får en ny slags attityd och kämpaglöd som jag aldrig har sett förut.

Tredje setet inleder vi väldigt starkt och jobbar på ständigt på bollarna. Serven som är så viktig för oss blir otroligt bra och Lund tappar sin glädje och gör fler och fler misstag. Vi snackar mer inne på planen och hittar fler anfallsutvägar för att döda bollen snabbt och snyggt. Setet blev 25-19 till oss.

Fjärde setet så håller vi den höga nivån vi har tagit fram och vi låter aldrig Lund få riktigt komma tillbaka till matchen. Lund orkar inte med vårt tempo och vi vinner fjärde set med 25-19 och glädjen fylls inuti i oss!

Vi tar med oss vår serve, block och attityd till vår nästa match mot IFK Helsingborg som är på lördagen den 5 november kl. 12.00 – Be there or be square som man brukar säga!

// Nils

2 reaktioner till “Nyheter från Herrlaget i Svedala Volley!”

  1. Bra jobbat herrlaget och bra skrivet Nils. Vi ser fram emot lika välskrivna referat fortsättningsvis från herrarna och kanske också från vårt damlag!

  2. Tack så mycket Anders och ett stort tack till dig för att du kom och fota oss när vi spelade mot Lund. Väldigt bra bilder!

Kommentarer är stängda.