Obesegrade på hemmaplan

ElitvsHH

Elitlaget såg till att behålla sin förlustfria svit på hemmaplan i Sporthallen genom att i sista grundserieomgången i Elitserien besegra serieettorna Hylte/Halmstad med klara 3-0.Detta innebär att Svedala som enda lag i Elitserien inte tappat poäng på hemmaplan.

Gästande HH kom till Sporthallen som obesegrade i årets seriespel och ville gärna lämna hallen som obesegrade seriesegrare. Hemmatjejerna hade dock bestämt sig för något annat denna dag.

Precis som i GP finalen så fick hemmalaget snabbt kontroll på HH:s anfallsspel och lyckades snabbt begränsa deras möjligheter att ta poäng.

Efter en jämn start av första set så rycker Svedala tjejerna till sig en klar ledning 16-8 men tillåter HH komma tillbaka lite in i matchen innan man avgör setet 25-18.

Hemmalaget tar snabbt en 5-1 ledning i andra set innan man tappar spelet under en period vilket gör att HH kan vända till 12-7. Svedala arbetar sig sedan tillbaka in i matchen och tar sakta men säkert över kommandot och kan vinna setet med 25-22.

Efter en någorlunda jämn start på det tredje setet så glider hemmatjejerna sakta men säkert ifrån och har till slut en 21-12 ledning. På slutet slappnar man av lite i hemmalaget och tillåter HH komma lite närmare i poängprotokollet , set segern bärgas med 25-18.

Bra servepress och block-defence lade grunden till segern för Svedala.

Anna Westerlund fick pris som bästa spelare i hemmalaget . Samtliga spelare bidrog dock i allra högsta grad till segern. Värt att nämna är att Krista DeGeest hade 8 blockpoäng på tre set i den officiella statistiken.

Nu vänstar SM kvartsfinaler där hemmalaget valde Sollentuna som motståndare.

Första kvartsfinalen spelas den 15 Mars kl.15 i Sporthallen.