Om kvartsfinalen Engelholm – Svedala av SVBF

Elitserievinnarna Engelholm har imponerat i år och vunnit 17 av de 18 matcherna i Elitserien. Förlustmatchen kom mot Elverket i den tredje omgången. Tabellsjuan Svedala har fem segrar.

När lagen möttes i serien vann ”storasyster” Engelholm båda matcherna med 3-0. Mest framträdande, när lagen möttes i serien, i respektive lag var Engelholms Ewa Kalinowska, med 22 poäng individuella poäng, respektive Svedalas Ida Bengtsson med 13 poäng.

På pappret är kanske detta är den kvartsfinal med den mest givna utgången. Nykomlingarna Svedala lär inte kunna rubba på Engelholms ”A4”, med polskorna Ewa Kalinowska, Marta Slodnik, amerikanskan Jennifer Telfer och rutinerade Emelie Nilsson, vilka nästan gjort 800 poäng tillsammans i Elitserien.

Och det är Engelholm som är revanschsugna och mest hungriga! De blev utslagna av Svedala i Svenska Cupen, finalförlust i Grand Prix och finalförlust i SM-finalen 06/07.

Första matchen, i bäst av 5, spelas i Ängelholm på söndag kl. 17.00. Den andra matchen spelas på onsdag den 19 mars kl.19.30 i Svedala.