Örebro på bortaplan

993708_587124878003795_774068688_n

Elitlaget gör på Söndag den ”långa” resan till Örebro för den sista omgången innan juluppehållet i damernas elitserie.

Tjejerna har gjort en mycket bra första halva av elitserien och endast tappat två poäng så här långt och är placerade på andra plats i tabellen på samma poäng som ledande Hylte/Halmstad . Laget säkrade också genom vinsten mot Lindesberg förra helgen en plats i prestige fulla Grand Prix , som avgörs under tretton helgen , för första gången i klubbens historia . Sedan tidigare är man också klara för Ligacup final.

De mångfaldiga mästarinnorna Örebro har de senaste två säsongerna tvingats kvala för att stanna i elitserien men har inför den pågående säsongen rustat upp sin trupp en del . Amerikanska Whitney Turner är tillbaka för ytterligare en säsong i Sverige och tillhör de bättre offensiva spelarna i elitserien. Örebro har också värvat två australiensiskor , Hannah Martin och Katarina Osadchuk , och Martina Svensson från RIG .Trots detta har man blandat en hel del resultatmässigt och har på åtta omgångar  tre segrar och är med nio poäng placerade på en sjunde plats.

Örebro har visat att man i sina bästa stunder kan störa topplagen i elitserien och med en lång resa i benen så är det en tuff bortamatch för Svedala tjejerna.

Laget vill dock avsluta höst delen av elitserien på bästa möjliga sätt och är laddade inför mötet med Örebro.