Öresundsligan

elit23

Elitlaget startar 2016 med hemmamatch i Öresundsligan mot Holte ikväll , Onsdag , i Sporthallen. Holte är för närvarande på andra plats i den danska ligan och tog innan jul silver i den Danska cupen.

Holte gillar att spela en snabb volleyboll och har en bra mix av unga danska spelare och mer rutinerade utländska proffs i sin trupp. Den kanadensiska passaren Caitlin Nyhus har gjort ett antal säsonger i Holte nu och er en nyckelspelare tillsammans med amerikanska Kayla Neto som leder poängligan i den danska ligan. Brooke Seaman är också en spelare i sina bästa stunder är spektakulär att se.

Svedala har gjort en fantastisk höstsäsong och leder Elitserien efter att som enda lag plockat poäng i samtliga matcher. I Öresundsligan har det gått lite tyngre med förluster mot Engelholm, Amager och Bröndby. Höstens sämsta insats gjordes mot Amager i en match där lite skador ställde till det för Svedala tjejerna och det blev till slut en förlust . I höstens sista match mot Bröndby var danska liga ledarna starkare för dagen mot ett lite trögt Svedala lag som två dagar tidigare spelat en tuff fem sets match mot Hylte/Halmstad. Svedala tjejerna ser fram mot att komma igång igen efter ett kort juluppehåll.

Svedala besegrade Holte på bortaplan med 3-1 i lagens tidigare möte i Öresundsligan . Matchen blir en bra värdemätare för hemmatjejerna och uppladdning inför det prestigefyllda Grand Prix som spelas i Uppsala till helgen.