Premiär förlust

Det blev förlust för Elitlaget i Lördagens Elitseriepremiär i Gislaved. Hemmalaget kunde vinna med 3-1.

Lagen följdes åt i inledningen av första setet.  I mitten av setet ryckte Svedalatjejerna till sig en knapp ledning som man sedan tappade efter tre raka misstag. Gislaved kunde gå framtill en 24-21 ledning men Svedala visade bra moral och kunde ta tre raka poäng till 24-24 . Gislaved kunde dock vinna setet 26-24.

I det andra setet hamnade bortatjejerna i ett tidigt underläge och fick sedan jaga genom hela setet .Setet till Gislaved 25-20.

Efter tio minuters pausen så var det Svedala som tog kommandot direkt i tredje set och gick fram till en 10-1 ledning. Bortalaget tillät dock Gislaved att komma in i matchen igen och vid 19 var setet helt jämt igen. Vid 20-20 visade dock Svedalatjejerna att de ville vinna detta setet och tog fem raka poäng fram till 25-20 med ett avslutande block av Amanda Olsson.

Fjärde setet påminde till stor del om det andra med ett Svedala lag som hamnade i ett tidigt underläge och fick jaga . Vid 17 var bortalaget i kapp i poängprotokollet men lyckades inte fullfölja comebacken och Gislaved kunde vinna setet med 25-21.

Känslan efter matchen är att det var en fråga om att Svedala förlorade matchen mer än att Gislaved vann den. Svedala tjejerna gjorde lite för många egna misstag och försatte sig svåra situationer.

Det är tidigt på säsongen och det kommer sannolikt ta lite tid innan spelet sätter sig för Svedalatjejerna med tanke på att det är många nya i truppen.

Mikaela Carlstedt fick pris som bästa Svedala spelare efter en stabil insats. Manyi Ati blev bästa poänggörare i Svedala med 20 poäng.