Premiärvinst

elit2

Svedala Volleys elitlag gjorde resan över sundet på Tisdagskvällen för premiär , för Svedala, i Öresundsligan.  Holte stod för motståndet i en tuff match som Svedala tjejerna kunde vinna med 3-1.

Holte är ett ständigt topplag i den danska ligan och årets upplaga som består av en intressant mix av danska spelare och relativt rutinerade utländska spelare.

Svedalatjejerna inledde matchen koncentrerat och tog snabbt grepp om händelserna och gav inte Holte chansen att komma in i matchen och efter en rejäl överkörning vann Svedala setet med 25-10.

Kanske gick det lite för lätt i det första setet för i det andra var lite av skärpan i spelet borta hos Svedala och Holte kämpade sig in i matchen och kunde vinna setet 26-24.

I tredje set var det återigen bortalaget som kunde ta kommandot och med stabilt spel kunde man vinna setet med 25-18.

Det fjärde setet påminde en hel del om det andra med skillnaden att Svedala var starkare när setet skulle avgöras och kunde vinna setet , 26-24 , och därmed matchen.

Detta innebär att Svedalatjejerna fortfarande är obesegrade denna säsong.

Det var en nyttig och utvecklande match för Svedalatjejerna på många sätt och de kommer definitivt dra nytta av lärdomarna längre fram under säsongen.

Mo Simmons blev bästa poängplockare i Svedala med 30 poäng.