Pressrelease – Svedala Volley förstärker med landslagsspelare från Estland

 Med hög målsättning för kommande säsong damernas Elitserie har Svedala Volley lyckats värva Olga Alekseyeva från Estland. Olga har flera säsonger bakom sig som landslagsspelare för Estland. Hon har också spelat professionellt i Finland och Estland. Med sitt effektiva centerspel kommer hon att ta många poäng och samtidigt underlätta för övriga anfallsspelare i Svedala. Motståndarna kommer också att få känna på ett starkt blockspel.

 olga-aleksejeva-till-hemsidan

 Medan Olga bidrar med rutin och styrka kommer Svedalas övriga nyförvärv inför kommande säsong att bidra med ungdomlig intensitet och energi. Från nära håll har Elin Ingvert och Anna Söderlund från Lugi (Lunds VK) och från Malmö kommer Sara Granath, ursprungligen från Ystad. Svedala har också lyckats knyta en spelare från avgångsklassen på volleybollgymnasiet till sig, nämligen Sofia Björndal. Sofia är fostrad i Falköping och är ett riktigt energiknippe. Dessa unga spelare har redan utvecklats rejält under försäsongen och kommer bredda truppen på ett värdefullt sätt. Truppen är i övrigt oförändrad från föregående säsong. På tränarsidan har Svedala förstärkt med Jörgen Larsson, som kommer att dela tränaransvaret med Dan Volder Thomassen.lagbild-a-lag-hemsidan

Svedala Volley ser fram emot den nya säsongen och hälsar alla välkomna. Första hemmamatchen spelas mot Örebro lördagen den 24 oktober kl. 15.00 i Sporthallen i Svedala. Ytterligare information om spelare, laget och kommande säsong kan fås från:

Mediaansvarig: Anders Hansson, 0705-856455, anders@teamhansson.com

Ordförande: Lars Palm, 0709-794141, lars.palm@byggarden.se

Tränare:    Dan Volder Thomassen, 0763919898,  

 

dvthomassen@hotmail.com