Rapport från Svedalas match mot Katrineholm

I söndags var det dags för Svedalas sista bortamatch i elitseriens grundomgång och Katrineholm stod för motståndet. I tabellen kunde man hitta Katrineholm på en tredjeplats och Svedala på en åttondeplats. Målet för oss var att göra en bra match som kunde förbereda oss inför den allra sista och viktigaste matchen mot RIG Falköping, men också för att ha chans på poäng genom att pressa KVK till att spela fler än tre set.

Matchen inleddes med en del misstag från båda lagen, och de följdes åt poängmässigt fram till tio. Efter tio fick KVK ett knappt övertag som höll setet ut, 25-19 till KVK
 
I set nummer två fick lagen slita i anfall då försvaret ständigt stod emot på båda sidor. Svedalas servar blev bättre och bättre genom matchen och de fick utdelning speciellt genom Karolina Karlsson som totalt gjorde 5 serveess och klev upp på en tredjeplats i serveligan. I övrigt så orkade Svedala inte hänga med riktigt hela vägen upp och setet slutade 25-18 till hemmalaget.
 
Inför det tredje setet var Svedala extra taggade och alla var redo att fightas hårt. Det blev många spektakulära bolldueller där Svedala oftast gick segrande ur striden och det såg mycket bra ut hela vägen upp till tjugo. Efter det vann KVK några bollar i rad vilket även gav dem matchboll 24-22. Men Svedala gav sig inte utan kunde plocka upp två poäng till och genast stod det 24-24. Det blev återigen några hisnande bolldueller och tyvärr så blev det till KVKs fördel och de kunde vinna setet och matchen med 26-24.
 
Svedala sammanfattade matchen som en bra match med bra moral och fina bolldueller. Pris för bästa spelare fick Lisa Persson, Svedala och Agne Zakarauskaitè,  Katrineholm. Fiddusbamsen fick Karolina Karlsson:)

Vi blickar nu framåt till den åttonde mars då Svedala gästas av RIG Falköping. Då ska det avgöras vem som tar den sista och åtråvärda slutspelsplatsen. Vi hoppas naturligtvis på vinst och en massa härlig publik som kan heja fram oss. I veckan laddar vi med bra träning och träningsmatch mot Malmö.
 
Katrineholm-Svedala 3-0 (25-19, 25-18, 26-24)
Bästa poängplockare i Svedala: Sólvá Dimon 9p, Sara Hansson 8p
Bästa poängplockare i Kartrineholm: Natalja Tinina 11p, Beatrice Nordling 9p

Skrivet av
Elin Pettersson