Rysarmatch mot Lunds B-lag: 3-2 till SVEDALA!

Ord kan inte beskriva de känslorna som har upplevts idag!

Idag var det seriefinal mellan Lund och Svedalas herrlag om vilket lag som skulle få gå upp till vårettan. Det var en tuff och väldigt krävande match från båda sidorna, med många och långa bolldueller, där jag känner att det kunde ha slutat egentligen hursomhelst!

Lund tog med sig lite förstärkning från deras A-lag för att kunna förstärka deras chans att komma upp till vårettan med deras B-lag men inte skulle det stoppa oss från vår chans att gå upp! Det var antingen VINNA eller FÖRLORA!

Om matchens gång:

Första setet är vi så himla hungriga efter att få visa oss. Man kunde känna intensiteten i hallen så taggade båda lagen var. Vi servar med bra press i första set och lyckas pressa dem till att slå mycket ute på kanten. Båda lagen visar varför de har de bästa blocket i serien, dock så är vi något mindre än Lunds herrar. Poängen skiftar hela tiden och det är så ruggigt bra defense ifrån oss, vilket gör att vi vinner fler poäng. Våra dyrbara och älskade centrar för ett fenomenalt jobb med att blocka ner Lunds anfallspel och vi vinner första setet med 25-20.

I andra set så har vi energin, men Lund har även sin energi på högsta nivå, vilket gör det svårare för oss att ta poäng mot dem. Båda lagen är med i matchen hela tiden och där kommer bra anfallsspel/bra block från oss båda, vilket gör matchen så oerhört spännande! Vi tappar dock för mycket på vår serve som brukar göra oss ännu farligare och Lund drar iväg lite ifrån oss dock så vi förlorar det andra setet med 21-25.

Tredje setet så spelar vi verkligen på topp. Vi får utdelning på många anfallsutvägar och blocket som vi har tränat på SÅ MYCKET ger oss bra utdelning! Nu kommer även serven med in i bilden där vi pressar den tillräckligt för att dem ska förlita sig för mycket på deras vänsterkant. Vårt block och serve står för mycket i vägen för Lund, vilket ger oss tredje setet med 25-16.

Fjärde setet blev till Lunds fördel då vi missar på tok för mycket servar och anfallen blir sisådär hela tiden. Lund kan läsa vårt spel och blockar riktigt bra emot oss. Vi tappar även vår ungdomliga energi som vi behöver för att kunna spela på topp, vilket är ganska ovanligt måste jag säga. Med för lite energi och för mycket energi från Lund så vinner dem det fjärde setet med 18-25.

Femte set: Okej. Nu var det antingen VINNA eller FÖLORA. Vi var alla överens om att vi inte ska ha spelat så bra under hela säsongen förgäves och förlora vår plats i Vårettan. Nu var det verkligen att ge ALLT! Och det gjorde vi. Jag lyckas ÄNTLIGEN få rätt på mina servar och ger oss lite försprång emot Lund. Vår energi som vi tappade i fjärde set växer och växer hela tiden, där vi visar varför vi är serieledarna. ”Vår dag, ingen annans” Det var vårt motto för att vinna denna match. ALLA spelarna gör verkligen bra ifrån sig. Verkligen ALLA! Lund gör dock ett riktigt bra motstånd hela tiden, vilket vi måste ge dem beröm för. Det märks att de har spelat längre än vad vi har, då dem använder sin rutin till sin fördel. Dock är det den här ungdomliga energin som jag pratar om så mycket som gör oss till det starkaste laget. Vi har alltid mer att ge och vi tappar inte den som i fjärde setet och vi vinner matchen efter smash som går ut med 15-7!

Jag kan inget mer än att säga att vi bevisade för alla lag i Div.1 att vi är här och vi är redo för att börja spela volleyboll på hög nivå! Vi vågar att riskera allt och lyckas med det. Vi stödjer varandra i alla lägen och det är vad som gör oss så bra. I denna matchen så var det bara serven som kunde ha varit lite bättre kanske. Men det var det ENDA! Vi har en riktigt stabil servemottagning, riktigt bra block och grymma anfallsutvägar. Ett stort tack till Lund som gör en oerhört bra match ifrån sig och ger allt för att vinna!

Dock så är serien inte avgjord än eftersom vi spelade en 3-2 match mot Lund, vilket gör att vi måste ta ett poäng mot Helsingborg för att vi ska komma vidare till Vårettan. Men vi har gett oss en riktigt bra fördel må jag säga! Sista matchen för säsongen är då mot Helsingborg, borta. Vi laddar som bara den för att vi ska äntligen få vår plats i Vårettan! Lagkaptenens ord är dessa: Jag är så grymt stolt över laget och våra prestationer. Från att gå från Div.3 till Div.1 och endast förlora EN match. Det gör mig verkligen glad att vi har fått resultat på all vår träning och tid som vi har lagt ner för att få känna på sötman av VINST!

En kommentar till “Rysarmatch mot Lunds B-lag: 3-2 till SVEDALA!”

  1. Bra skrivit Nils, energin från matchen har smittat av sig till din text.
    Ni är verkligen ett duktigt lag med en härlig energi, med den kombinationen kommer ni långt. En stor eloge till tränare och coach som lägger grunden för ett framgångsrikt lag.
    Anders

Kommentarer är stängda.