Säker 3-0 seger i Falköping

Elit12

Elitlaget tog en säker och stabil seger igår när man besegrade RIG med 3-0 på bortaplan.

Efter en lite trevande inledning så dominerade Svedala tjejerna första setet totalt och kunde vinna det med 25-12 .

Det var kanske en lite för lätt seger i första setet för i inledningen av det andra setet var Svedala tjejerna inte alls på tårna och först vid underläge 8-12 började man vakna till igen. I slutet på setet var det dock inget snack om vilket lag som skulle ta hem setet . Setet till Svedala 25-17.

I det tredje setet ryckte Svedala tjejerna i mitten på setet och höll sedan undan trots att RIG tilläts komma lite närmare i slutet på setet. Set seger med 25-20.

Man skulle kunna sammanfatta matchen med att det var en typisk match mot RIG. Där RIG när de får lite flyt kan bita ifrån bra i perioder men inte hänger med en hel match.

I Svedala så fick hela truppen speltid och laget gjorde en stabil insats. Extra plus för Elin Wallington som gjorde en stabil insats som libero i tredje set när hon fick spela i elitserien för första gången i Frejahallen där hon tränat och spelat, för RIG, de senaste tre åren. Även Jessica Nilsson , som även hon spelade i RIG förra säsongen, gjorde en bra insats. Bägge två har utvecklats bra under säsongen i Svedala.