Säker seger

Elitlaget tog en säker seger i hemmamatchen mot Örebro med 3-0 efter att presterat 18 servepoäng.

Hemmalaget kom till spel efter ett par veckor där träningen störts av lite sjukdomar och skador men med rätt attityd och inställning från start så märktes inte detta. Svedala tog tag i taktpinnen direkt och satte press på Örebro , framför allt genom bra serve , vilket fick Örebro att bli passiva från start och detta resulterade i misstag från bortalagets sida. Förutom en period i mitten av andra set och en period i slutet på tredje set så styrde Svedala händelserna helt och hållet. Set siffrorna skrevs till 25-19, 25-21 samt 25-13. Poängbäst i Örebro var som vanligt Whitney Turner med 14 p och näst bästa poängplockare i Örebro var passaren Kristin Barrot med 4 p.

I hemmalaget var det Hillary Hurley som plockade flest poäng med 20 , var av 7 serve poäng , och hon följdes av Viktoria Nordström på 9 p , Anna Westerlund och Roxy Neely på 8 p.

På det hela taget en väl genomförd match av hemmalaget där Örebro aldrig fick chansen att spela sitt spel.

Segern och resterande resultat gör att Svedala nu har fyra poäng tillgodo på Örebro som är närmaste laget utanför slutspelet med två omgångar kvar att spela. Detta till trots så kan laget fortfarande missa slutspel om resultaten går emot .

Närmast väntar en svår men viktig bortamatch mot Lindesberg på Lördag.