SAMMANDRAG FLICKOR U17/19

I lördags den13 oktober var det så dags för säsongens första ungdomssammandrag för flickor i åldersklassen U17/19 – där vi stod som arrangörer på hemmaplan i Svedala sporthall.

Trots det inledningsvis blöta och sura vädret var det glädjande att se våra glada, spelsugna och taggade tjejer droppa in en efter en vid åttatiden på lördagsmorgonen.

För våra tjejer började det med enkel vinst i gruppspelet och vidare till A-slutspel som inleddes med kvartsfinal där BVBK stod för motståndet och våra tjejer tog hem segern.

I semifinalen mötte vi sen Örkelljunga VK som bjöd på betydligt tuffare motstånd – men Svedala höll i matchen på ett bra sätt. Tjejerna vann med 2-0 och var så klara för final mot Ystad VK 2.

YVK 2 inledde mycket starkt med vassa servar och bra block i första set, även om Svedala hämtade sig något på slutet så vann YVK 2 setet. Efter ett betydligt bättre spel i andra set – då det bjöds på många bolldueller med mycket nerv och spänning – och trots en rafflande avslutning stod det i alla fall 1-1 i set. Tredje set, med starkt tryck i både serve och anfall, ledde till en ganska komfortabel seger. Med setsiffrorna 22-25, 25-23 och slutligen15-6 stod våra U17 som segrare och guldmedaljörer i turneringen.

Silver till YVK 2 och brons till YVK 1 som i en tuff tresetsmatch besegrade Örkelljunga VK.

Vi säger grattis till Svedalas U17-tjejer – det bådar gott för framtiden – och – det är härligt att vinna GULD!

Ann-Marie Bredberg