Sandvik prova på dag

Svedala Sporthall 29 september 2011
Svedala Volley kunde stolt ta emot elva representanter från vår viktiga sponsor Sandvik, Svedalas största arbetsgivare för en kväll i volleybollens tecken.

 

Vd Bengt Kvist ledde truppen, precis som på jobbet. Vi hade också mobiliserat med hela vårt elitlag, som på olika sätt medverkade under kvällen.

Efter en kort presentation av volleyboll i allmänhet och Svedala Volley i synnerhet fick gästerna från Sandvik en kort genomgång av spelregler, spelmoment och de olika slag som används. Sedan var det dags för fyra lag sammansatta av tjejer från klubben och representanter från företaget att sätta igång spelet. Alla lagen hade också en coach, som styrde taktiken på professionellt sätt.

Varje match spelade i femton minuter för att kunna hålla ett fast tidsschema och det blev verkligen match i varje läge. De fyra lagen, inte minst Sandvikspelarna, visade prov stor tävlingsinstinkt och många sevärda bollar spelades. Med tanke på hur mycket golvkontakt som uppstod får det anses turligt att ingen fick men av spelet.

De flesta matcher var jämna och hårda, men ett lag drog inledningsvis ifrån. Laget var Gyratory och bestod av Niclas Anton och Steven Hanny från Sandvik och Josefin Karlsson, Sara Hansson och Andreja Vodeb från Svedala. I sista matchen gjorde dock lag Cone bestående av Bengt Kvist, Jonas Olsson och Karl-Axel Sax från Sandvik och Anna Hellkvist och Mikaela Carlstedt från Svedala en mycket stark insats och kunde vinna med 23-21.

Tack vare ett extra poäng för den knappa förlusten kunde dock lag Gyratory gå segrande ur striden. Tvåa, också med två segrar, blev lag Impact bestående av Eva Johnsson, Tommy Berggren och Peder Eriksson från Sandvik och Caroline Wallin och Sara Granath från Svedala. Vinsten mot lag Gyratory gjorde att lag Cone också hamnade på två segrar, men med något sämre poängläge än lag Impact. Fjärde platsen togs av lag Jaw bestående av Per-Olov Karlsson (för kvällen något justerad), Bengt Arne Eriksson och Susanne From från Sandvik och Viktoria Nordström och Kristina Stenström från Svedala.

Slutställning
1. Lag Gyratory (Niclas Anton och Steven Hanny)
2. Lag Impact (Eva Johnsson, Tommy Berggren och Peder Eriksson)
3. Lag Cone (Bengt Kvist, Jonas Olsson och Karl-Axel Sax)
4. Lag Jaw (Per-Olov Karlsson, Bengt Arne Eriksson och Susanne From)

Efter en behövlig dusch samlades alla spelare och funktionärer för en bit paj och grönsallad och en trevlig pratstund. Under tiden fick vi från Svedala Volley se en intressant film om ett verkligen imponerande Sandvik. Filmen kommer också att visas inför våra hemmamatcher under kommande säsong.

Vi ser redan fram emot en upprepning nästa säsong.