Säsongen är över – sammanfattning

I lördags var det den avgörande matchen mot Sollentuna, vi lyckades inte vinna matchen och därmed var säsongen över för oss. Dock tycker jag att vi har gjort en ok säsong, efter jul har den varit mer än okej.

Inför säsongen hade vi tappat nästan hela laget, vi hade byggt vårt lag på unga talanger som denna säsong spelar på RIG, därför hade klubben en hel del att göra för att värva nya spelare. I och med att vi kvalat tror jag också det gjorde det ännu svårare att hitta spelare. Dock fick vi tillbaka Josefin Karlsson som slutat på RIG, därav hade vi en ny libero. Åsa Eriksson, som bestämde sig för att hjälpa oss med fys och gymträning, tog även över tränarrollen mer ju längre säsongen gick. Åsa drog med sig Emma Bengtsson som är en mycket duktig center, precis vad vi behövde. Vi plockade upp nya duktiga juniorer från vårt B-lag, Matea Markota, Viktoria Nordström och Mikaela Carlstedt. Spelare kvar från förra säsongen var, jag, Lisa Persson, Sara Hansson, Caroline Wallin och Olga. Klubben bestämde också för att köpa in det första proffset i Svedalas historia, Kelsey Wirt, en amerikanska som hjälpte oss att förstärka vårt anfall och servemottagning.

Första delen av säsongen var riktigt tuff, vi vann den första matchen men sen gick det riktigt dåligt. Många och även vi trodde att det återigen skulle bli ett kval för Svedala, vi benämndes även som jumbolaget Svedala. Dock hade vi en riktigt bra defense och servemottagning, vårt problem var att vi blev för lättlästa och hade svårt att döda bollen. Innan sista matchen före jul bestämde sig Svedala för att köpa in ett proffs till, nämligen Mari-Liis Graumann, MVP i estländska ligan, och vilket lyft det blev för hela laget.

Genom att vi fick ytterligare en duktig poängmaskin fick vi ett bättre anfallsregister, laget fick återigen motivation vilket ledde till att träningarna blev bättre och vi började även få tillbaka den där extra gnistan som behövs. Vändningen kom när vi mötte Hylte/Halmstad, sista matchen innan jul. Vi går in och vinner med 3-1, lyckan var total. Efter den matchen var det som om vi hade fått ett nytt lag, servemottagningen har varit utmärkt hela säsongen men vi fick igång centerspelet och kanterna producerade poäng.

Vi slutade på en 6-plats i grundserien och Engelholm valde inte oss i kvarten. Att vi slutade 6:a är ett stort steg framåt för oss, det är två platser bättre än någonsin tidigare. Att Engelholm inte valde oss i kvarten var också en rolig upplevelse då vi istället fick spela mycket jämna matcher mot Sollentuna, tyvärr lyckades vi inte vinna hemmamatchen men ändå en godkänd insats från vår sida.

En sammanfattning av säsongen är alltså att efter jul har vi gjort en riktigt bra säsong, det har varit otroligt kul att spela, träna och svettas med laget. Vi har lyckats vända en skitsäsong till den bästa i Svedalas historia, sen att vi ändå inte var nöjda efter grundserien och kvarten, tycker jag endast är ett riktigt bra tecken. Mari-Liis sa: ”säsongen var bra, men den hade varit skitbra om vi hade gått till semi” och det är väl så vi egentligen känner.

Inför nästa säsong tror och hoppas jag att vi har gjort ett gott intryck på alla spelare i Sverige. Vi är ett roligt gäng som gillar att träna och vårt mål är att prestera ännu bättre nästa säsong. Målet är att dra ihop ett bra lag redan från försäsongen så vi kan göra en hel säsong tillsammans.

Men tills dess så vill jag tacka alla personer som hjälper till i det dolda för att vi ska kunna spela i elitserien. Styrelsen, ungdomar, mammor, pappor, släkt, vänner och alla ni andra som hjälper till, vi vet att ni lägger mycket tid på volleybollen och vi är mer än tacksamma. Även tack till personerna som hjälpt till på alla träningar, Lennie Sverin, Peter Carlstedt, Ulf Lindberg och Åsa Eriksson.

Och slutligen ett stort tack till alla grymma sponsorer! Hoppas vi ses i hallen nästa säsong!

Och till elitlaget – You’re awesome! See you next season, and hopefully it will be the best season ever!

// Karolina Karlsson

2 reaktioner till “Säsongen är över – sammanfattning”

Kommentarer är stängda.