Säsongens första bortaseger

elit4

Elitlaget tog säsongens första bortaseger i Elitserien när man bortabesegrade Lindesberg med 3-1 i Lördags.

Traditionellt har Svedalatjejerna haft svårt att vinna i Lindesberg och efter två försmädliga 2-3 förluster i säsongens tidigare bortamatcher så var Lördagens resultat ett trendbrott på flera sätt.

Det var bortalaget som inledde matchen bäst men Linde kom snabbt in i matchen och lagen följdes åt till 16-16 innan Svedala ryckte åt sig initiativet i setet. Linde närmade sig dock fram till 20-21 innan Svedalatjejerna gjorde det avgörande rycket och setet vanns med 25-21  .

I det tredje setet satte Svedala tjejerna tonen och hade initiativet från 3-3 och framåt även om Linde i perioder kunde hänga med så drog bortalaget ifrån sakta men säkert och kunde spela hem setet 25-17.

Efter 15 minuters paus mellan andra och tredje set var det hemmalaget som startade setet bäst och tog en tidig ledning. Svedalatjejerna jobbade sig dock in i setet och hade 11-11. Lite slarvigt spel från bortalaget gjorde att Linde kunde rycka ifrån till en 20-13 ledning innan Svedala skärpte till spelet och påbörjade en upphämtning. Det räckte dock inte ända fram och Linde kunde vinna setet med 25-22.

Svedalatjejerna visade revanschlusta direkt i det fjärde setet och gick fram till en 10-4 ledning som blev till 20-14. Linde jobbade sig dock tillbaka in i setet efter lite tveksamt spel från borta tjejerna men Svedala kunde dock avgöra setet till 25-23.

Sett till hela matchen så hade Svedala helt enkelt fler verktyg i verktygslådan än vad Linde hade.

Jessica Nilsson gjorde ett starkt första set med 5 poäng och Filippa Hansson gjorde en mycket stark insats genom hela matchen.