Säsongens första förlust

 

elit6

Säsongens första Skånederby slutade med säsongens första förlust för elitlaget .  Svedalatjejerna tappade en 2-0 ledning och hemmalaget , Engelholm , kunde vinna ett jämnt derby. Efter en trög inledning på det första setet jobbade sig Svedalatjejerna in i matchen och från ställningen 16-16  så var det Svedala för hela slanten och setet kunde spelas hem med 25-19.

Det var Svedala som tog tag i taktpinnen i det andra setet och tog snabbt kommandot men släppte in Engelholm i matchen igen och setet var jämnt fram till 11-10 i Svedala favör. Svedalatjejerna trampade då på gasen och drog snabbt ifrån till en 20-13 ledning . Engelholm tilläts dock komma tillbaka in i matchen i slutet på setet och få lite luft under vingarna . Setet går ock säkert till Svedala med 25-21.

Svedala går till 10 minuters pausen mellan set 2 och 3 med en 2-0 ledning utan att ha spelat på topp men som så många gånger tidigare denna säsong ändå hittat ett sätt att vinna , vilket är en stor styrka  .

Det är Svedala som inleder det tredje setet bäst och tar kommandot men Engelholm kommer tillbaka och från mitten av setet och framåt följs lagen åt med en liten ledning för Svedalatjejerna. Svedala skaffar sig en 23-20 ledning som leder till ett par set och matchbollar som man inte lyckas förvalta och till slut tillåts Engelholm vända på setet och vinna det med 26-24.

Lagen följs åt i inledningen av det fjärde setet men i mitten på setet är det återigen Svedala som tar kommandot och glider ifrån fram till en 22-18 ledning som blir till 24-21 och matchbollar. Engelholm vägrar dock att ge sig utan fortsätter kämpa på medan Svedalatjejerna har väldig svårt att avgöra de viktiga bollarna vilket leder till att Engelholm kan vända setet och vinna det med  31-29.

Femte set inleds jämnt men det är EVS som tar kommandot runt sidbytet i mitten på setet och kan sedan spela hem setet med klara 15-11.

Känslan genom hela matchen är att Svedalatjejerna har minst ett par växlar till att lägga i. Laget kämpar på för varandra trots att det riktiga flytet saknas och i de två första seten hittar man vägar att vinna ändå. Spelet blir periodvis hafsigt , slarvigt och passivt vilket inte är någon lysande kombination om man ska vinna volleyboll matcher. Svedalatjejerna gör för många misstag i ”fel lägen” vilket kostar laget både det tredje och det fjärde setet. Anfallsspelet blir också alldeles för ineffektivt och passivt i slutet på seten. Laget visar dock periodvis vilken hög nivå man kan spela på och blixtrar till med många bra aktioner.

Engelholm jobbar hårt genom hela matchen och när de ges chansen att skapa lite självförtroende i slutet på andra set så tar de med sig det till avgöranden lägen i tredje och fjärde set.

I Svedala gör Jessica Nilsson en riktigt bra match speciellt anfallsmässigt.

I Engelholm så ska Karin Vikerlöf- Jönsson ha ett extra plus. Karin byttes n i slutet på tredje set och var en stor bidragande orsak till att EVS stabiliserade sitt spel.

Detta var ytterligare en nyttig match för Svedalatjejerna och nu gäller det att lära sig av misstagen och gå vidare och göra en bättre insats mot Gislaved den 31 Oktober.