Säsongens första Skånederby

elit5

I morgon , Tisdag, är det dags för säsongens första Skånederby för elitlaget då man tar sig an regerande svenska mästarna Engelholm på bortaplan. Bägge lagen har inför denna säsong bytt ut stora delar av sina startuppställningar och så här långt in på säsongen ser det ut som om Svedala lyckats bäst med att ersätta de spelare som försvunnit . Inte bara med nyförvärv utan också genom att utveckla de spelare som redan fanns i klubben ytterligare. Bägge lagen förfogar över unga spelartruper vilket kan leda till att prestationerna är lite upp och ned i perioder.

Svedala är så här långt obesegrade denna säsong efter att ha gått igenom försäsongen utan förlust samt inlett elitserien med två raka segrar och lägg där till en seger i Öresundsligan. Engelholm har haft en liten trögare start på säsongen och har så här långt en seger och två förluster i elitserien plus en vinst i Öresundsligan .

Skånederbyna brukar bjuda på lite extra nerv och de senaste åren även på bra volleyboll och allt talar för att även detta derby blir en intressant uppgörelse. Engelholm är säkert revanschsugna och vill visa hemma publiken att man är bättre än resultaten så här långt indikerar. Svedalatjejerna vill naturligtvis behålla den positiva trenden och fortsätta den fina utveckling som inledningen på säsongen visat. Årets Svedala trupp har , trots den goda starten av säsongen, fortfarande en hel del at jobba med och utveckla och kommer bara att bli starkare ju längre säsongen går .

Matchstart är kl.19 i morgon , Tisdag , i Kungsgårdshallen , Ängelholm.