Seger i årets första Skånederby

elit9

Elitlaget besegrade på Söndagskvällen Lund på bortaplan i årets första Skånederby med klara 3-0.

Efter en jämn inledning på det första setet var det Svedalatjejerna som tog tag i taktpinnen och ryckte åt sig en fyra poängsledning,10-6, som man sedan förvaltade väl fram till setseger 25-14.

Det var bortalaget som tog kommandot även i det andra setet och skaffade sig snabbt en trygg ledning som man enkelt kunde förvalta fram till set seger 25-16.

Även i det tredje setet var det Svedala som tog kommandot direkt och skaffade sig snabbt en klar ledning. I mitten på setet tappade Svedalatjejerna fokus och tillät Lund att komma tillbaka in i matchen. Det var dock bortalaget som var starkast när det skulle avgöras och med fyra raka poäng avgjorde man setet ,25-21 .

Lund spelade precis på det sätt som bortalaget förväntat sig och det var Svedala som vann den taktiskamatchen mellan lagen. Svedala hade en svacka i det tredje setet då man tappade fokus och Lund tilläts komma in i matchen utan att egentligen göra något annat än det man försökt med hela matchen.

Den stora skillnaden mellan lagen var förmågan att hantera press och sätta press på motståndarna samt anfallseffektiviteten .

I ett stabilt Svedala där alla bidrog till segern var Manyi Ati poängbäst med 21 poäng . Ett litet extra plus till Beatrice Hellichius som gjorde Elitserie debut.