Seger i derbyt

1661977_638068549576094_1273648525_n

Elitlaget fortsatte segerraden genom att besegra seriefyran Engelholm med 3-2 på bortaplan.

Det blev en svajig tillställning i Kungsgårdshallen på Tisdag kvällen när elittjejerna tog sig an Engelholm på bortaplan. Engelholm som är ett rutinerat lag , även om de själva gärna refererar till sitt unga lag , med en startuppställning med en medelålder på runt 23,5 år har alltid varit ett svårt motstånd på bortaplan för Svedala tjejerna. Tisdagskvällens seger är den första elitseriesegern i Ängelholm för Svedala.

Svedala tjejerna inledde matchen bäst och tog snabbt kommandot och styrde spelet i de två inledande seten som följde i stort sett samma mönster med en jämn inledning varefter bortatjejerna sakta men säkert gled ifrån i poängprotokollet och kunde vinna seten med 25-17 respektive 25-18.

Efter 10 minuters pausen mellan andra och tredje set så blir matchbilden helt annorlunda än i de två inledande seten. Engelholm är betydligt mer på tårna än vad Svedala tjejerna är och får lite medgång i inledningen av tredje set vilket ger dem lite självförtroende medan bortalaget blir oorganiserade och blir passiva. Massor av misstag från Svedala tjejerna leder till att EVS kan vinna tredje setet med 25-18 . Fjärde set följer samma mönster som det tredje och slutar också även det 25-18 i EVS favör.

I det femte setet var det inget snack om vilket lag som var starkast . Svedala ryckte till sig en rejäl ledning direkt och kunde glida ifrån och vinna setet med 15-6 och där med matchen.

Det känns som att Svedala tappade en poäng lite onödigt men man ska inte glömma bort vilket ungt lag Svedala har , en startuppställning med en medelålder på 20,5 år , och i bland så visar sig lite orutin. Det är dock starkt att komma tillbaka och vinna det femte setet och ta hem två poäng.

Krista DeGeest fick pris som bästa spelare i Svedala.

Hillary Hurley gjorde endast två korta inhopp då hon fortfarande vilar en ömmande fot.

Extra roligt att se våra unga tjejer Ellen Nilsson och Fillipa Hansson som i allra högsta grad bidrog till segern.