Seger i Skånederby nummer 3

elit28

Elitlaget besegrade på Onsdagkvällen Engelholm på hemmaplan med 3-1 och tog därmed en seger efter tre raka förluster i Elitserien.

Det var bortalaget som tog en tidig ledning i det första setet men vid 11-11 hade Svedala utjämnat. Därefter var det hemmalaget som kontrollerade händelserna och kunde vinna setet med 25-20 efter stabilt spel.

I det andra setet var det hemmalaget som tog en tidig ledning som Engelholm kunde utjämna och lagen följdes åt till 14-14 innan Svedala återigen ökade tempot och kunde ta kommandot. Engelholm tilläts komma tillbaka i slutet på setet men hemma tjejerna kunde avgöra setet med 25-22.

Efter tio minuters paus mellan andra och tredje set var det Engelholm som tog kommandot i det tredje setet mot ett hemmalag som inte var nära samma standard som i de två inledande seten. Engelholm kunde enkelt vinna setet med 25-13.

Även i det fjärde setet var det bortalaget som inledde bäst och gick fram till en 10-3 ledning mot ett passivt hemmalag. Vi underläge 8-14 började dock hemmalaget sakta men säkert en klassisk upphämtning. Via 11-15 , 16-21 och 19-22 så var man i kapp vid 22-22 och kunde sedan avgöra setet till 25-22.

I de två första seten gjorde hemmalaget en stabil och bra insats för att i det tredje bli alldeles för passiva. Även inledningen va det fjärde var Svedala i brygga men man visade återigen god moral och hittade tillbaka till det vägvinnande spelet sakta men säkert och var återigen starkast när det hela skulle avgöras.