Seger i Sollentuna

Svedala Volley besegrade Sollentuna i damernas volleyboll elitserie på Lördags eftermiddagen med 3-2 efter en jämn tillställning.

Svedala inledde dåligt och var inte riktigt med i matchen under det första setet och Sollentuna kunde spela hem setet relativt enkelt med 25-18.

Set nummer två blev en jämn tillställning där Svedala efter en dålig start på setet spelade upp sig under setets gång. Svedala var starkast när setet skulle avgöras och kunde avgå med setsegern efter 25-23.

I tredje setet var det Svedala som styrde händelserna från start till mål och spelade hem setet komfortabelt med 25-20.

Svedala hade även kontroll på händelserna i det fjärde setet men efter en feldömd boll till Svedala s fördel so resulterade i vilda protester från Sollentunas tränare , med ett gult kort som resultat , så tappade Svedala fokus och Sollentuna kunde glida ifrån till setseger med 25-19.

Femte och avgörande set blir jämnt . Sollentuna har ett par poängs ledning i början på setet men Svedala vänder setet till sin fördel och går fram till 14-11 men det krävs tre set bollar innan Sara Granath kan avgöra setet , 15-13, och där med matchen till Svedalas fördel.

”Det var en ”svajig” tillställning från vår sida” säger Svedalas coach Lennie Sverin.”Vi vinner dock matchen och får till ett trend brott då detta är första segern i Sollentuna i elitserie sammanhang ” fortsätter Lennie.

Roxy Neely blev utsedd till bästa spelare i Svedala medan Hillary Hurley blev poäng bäst med 22 poäng. Glädjande för Svedalas del var att centerspelet fungerade bra och att centerspelarna Viktoria Nordström och Sara Granath gjorde en bra insats med 12 respektive 13 poäng.

Svedalas Litauiska Sandra Zmitreviciute fick debutera som passare från slutet av första set , då hon ersatte Anna Hellkvist som under veckan har dragits med fotproblem efter en skada på träning.

En kommentar till “Seger i Sollentuna”

Kommentarer är stängda.