Semifinal repris

elit10

I morgon Lördag åker elitlaget till Örebro för en repris av förra säsongens SM semifinal.

Motståndarna

Örebro har behåll stora delar av sin SM silver trupp från förra säsongen och dessutom förstärkt truppen med amerikanska centern Oni Lattin och den unga finska talangen Iida Murto. Dessutom har man värvat passaren Rebecca Andersson från lokalkonkurrenten Linde och Sofia Täcktor från Sollentuna. Örebro har inlett säsongen med fyra segrar och en förlust.

Svedala

Elitlaget har inledde elitseriesäsongen med två raka förluster men har efter det tagit två raka segrar . Spelet har sett lite stabilare ut i de senaste två matcherna men det är fortfarande en bit kvar innan laget är på den nivå man vill befinna sig på. Tyvärr dras truppen med lite skador som naturligtvis påverkar uppladdningen inför Lördagens match.

Om matchen

Svedala har traditionellt haft svårt att vinna i Idrottshuset men visade i förra årets SM semifinal 3 att man kan göra bra matcher även i Örebro då man vände ett 0-2 underläge till 3-2 seger. Idrottshuset är en lite speciell hall att spela i med sin stora rymd och är extra ”tråkig” när det ,som det ofta sett ut de senaste åren , har varit väldigt lite publik. Örebro gjorde dock ett jätte arbete med publikrekryteringen under fjolårs säsongen och det skapade också en helt annan stämning i hallen.

Örebro får gälla som favoriter i Lördagens match i kraft av hemmaplan .