Seriepremiär för B-laget

 B-laget 09/10 

Efter att ha åkt mest bil under söndagen och spelat lite volleyboll känns det inte så kul att lägga de sista minuterna av söndagen på att skriva ett matchreferat, och eftersom vi även förlorade så känns det så klart inte roligare att skriva..

Men lite kortfattat är att vi började bra, tog tag i matchen och någonstans där insåg vi att vi var bra och slutade spela. Eneryda är inte det värsta motståndet vi mött och vi borde nog ha vunnit matchen MEN, Eneryda hade framför allt två spelare som gjorde att vi förlorade mot en för dagen bättre motståndare. Dessa två spelare var passaren och förra Svedalaspelaren Pernilla Tarland som i våras spelade med vårt elitlag.

En annan skillnad var deras rutin mot vår orutin och när vi inte lyckades döda bollen och den kom tillbaka så antingen slarvade vi bort den, eller så gav vi Eneryda en lätt boll som de förvalta bättre än vi.

Trots förlust var inte allt nattsvart utan det fanns flera saker som var positiva för vår del

Emelie, Djurslövs bästa volleybollspelare, hade stundtals lekstuga på sin högerkant och tog väldigt många poäng, framför allt i början av matchen

Matea, MM, Lagkapten för dagen gjorde ett lysande jobb som detta och försöka få alla att höja sig när det såg mörkt ut, även i anfallet slog hon in flera hårda bollar och hade flera lyckade ”rullbollar” som Enerydaspelarna aldrig fick i tag på.

Marie, passade stabilt och gav flera gånger våra anfaller bra lägen som vi inte alltid utnyttjade men det kommer. Marie fick även lagets pris för sin insats idag! 

Andra saker som var bra var att vi servade helt okej, vår högsta nivå är hög, vi jagar boll långt utanför banan och att vi inte var ”sura” på vägen hem utan efter en stund kom skratten igen. Det ska dock tilläggas att ingen i laget tycker om att förlora, och ser det som ett stort nederlag varje gång det inträffar, på träning eller match, men vi vet också att man lär sig något varje gång.

Dagens tre bästa var nog ändå, när vi började uppvärmningen med linjepjätt och alla mer eller mindre fuskade och bara sprang runt så vi fick byta lek och körde Frankensteinleken, många skratt blev det och lite snedslitna skor. Början av första set där vi verkligen visade vad vi kunde och när Djurslövs bästa volleybollspelare åt glass på vägen hem, det var glass precis överallt..

Eneryda – Svedala B  3 – 1  (25-17, 22-25, 25-15, 25-8)

Nästa match är mot Helsingborg den 24 okt kl.12.00 himma i Sporthallen

/Lennie

En kommentar till “Seriepremiär för B-laget”

  1. HAHAHAHAHHAHA, där var INTE glass överallt.. bara NÄSTAN 😀

Kommentarer är stängda.