Serieseger i division 3 för Svedala C

I helgen som gick spelade C-laget sina 3 sista matcher i seriespelet. Skulle vi vinna alla 3 matcherna så skulle vi bli etta, men skulle vi förlora någon match så fanns risken att LUGI B skulle vinna.

På lördagen mötte vi  LUGI C i Svedala. P.g.a. sjukdom, skador och semester hade vi ont om folk. Jag fick låna in 3 spelare från B-laget, Marie, Malin och Anna. Det som var menat att bli en lätt resa blev istället en tung resa. Inställningen var inte den rätta. Fel tankar och ingen koncentration gjorde att LUGI C fick med sig ett set hem.

Svedala C – LUGI C 3-1 (25-13, 17-25, 25-17, 25-18)

På söndagen bar det iväg till Lund för möten med Åstorp och LUGI B. Åstorp har vi haft ganska lätt för i serien, LUGI B hade vi fram till denna dag vunnit en och förlorat en match mot. De vann vårt senaste möte ganska enkelt. De spelade bra och vi spelade dåligt. Även denna dag hade jag fått låna B-lagsspelare. Anna, Malin och Beatrice samt från D-laget, Emma L.

I första matchen så fortsatte trenden från lördagen. Dålig koncentration och med det dåligt spel samt att Åstorp spelade bra. Efter att ha förlorat det 3:e setet knappt, så blev det en markant uppryckning från tjejernas sida i 4:e set. Ifrån 6-6 så seglade vi ifrån och vann enkelt med 25-13.

Svedala C – Åstorp 3-1 (25-22, 25-20, 24-26, 25-13)

Då var det dags för ett avgörande. Vann LUGI B matchen skulle de vinna serien. Vann vi skulle vi vinna serien. Jag vet inte om detta tände tjejerna och tog fram deras vinnarskallar. Plötsligt spelade de som de skall göra. Plötsligt servade de som de skulle, bra mottagningar, bra satta block som antingen stoppade LUGIs anfall eller gjorde att försvaret fick enkla bollar att ta emot och tack vare detta ordentliga anfall med bra variation smasch/pet.

Vi vann ganska enkelt med 3-0 och även om det kan se tight ut på siffrorna var vi egentligen aldrig hotade. Det var en härlig känsla när domaren blåste av den sista bollen och vi kunde sträcka armarna i luften och dansa segerdansen.

Svedala C – LUGI B 3-0 (25-22, 25-21, 25-22)

En stor eloge till tjejerna som har kämpat hela säsongen. Då vi bara har varit 6 st i laget, har det ändå aldrig gnällts över situationen. Vi har haft tur som har kunnat träna tillsammans med B-laget när vi och de har varit lite folk. Detta har helt klart gjort så att vi har blivit bättre liksom att vi har kunnat låna in folk när vi så har behövt, även från D-laget, Emma L, som har gått fram ordentligt denna säsong.

Ett stor TACK till laget och våra lånespelare för den gångna säsongen. Även Kerstin och Robert skall ha ett stort tack för ett fullgott arbete både på och utanför banan.

Tränare Anders Wallin

En kommentar till “Serieseger i division 3 för Svedala C”

Kommentarer är stängda.