Sista hemmamatchen

I sista hemmamatchen för säsongen tog Svedala Volley emot Elverket. Matchen hade ingen större betydelse för något av lagen, men trots det var det bra kämpatag från båda sidor. Tyvärr innebar tändningen ibland att flera spelare jagade samma boll med resultatet att ingen direkt lyckades. Kanske indikerar detta förlopp också osäkerhet om olika spelares position och roll under spelet. Elverket hade betydligt färre misstag av denna typ och det såg många gånger mycket enkelt ut, när Svedalas anfallsbollar räddades.

Svedala - Elverket-66

Första set blev jämt resultatmässigt och slutade med förlust 24-26. Lite oförmåga att avsluta gjorde att Elverket kunde slå tillbaka och vinna poängen. I andra set fungerade mottagningen ganska bra och anfallen kunde sättas med fler poäng som följd. Det slutade med seger med siffrorna 25-21.

I tredje och fjärde set blev servemottagningen mer och mer osäker och få bollar ledde till egna konstruktiva anfall. Elverket med bra försvarsspel kunde ganska enkelt rädda bollar och komma till egna anfall, som Svedala hade svårare att rädda. Tredje set slutade 21-25. I fjärde set var servemottagningen inte på topp och Elverket seglade ifrån enkelt. Ett fel i serveuppställningen ledde till ett långt avbrott och ett poängs avdrag för Svedala. Det ledde också till än större osäkerhet i spelet. Synd på bra kämpatag. 

Svedala - Elverket-73
Bland de spelare som utmärkte sig under matchen kan nämnas Karolina Karlsson, som flera gånger fick agera både försvarare och anfallare i samma boll. Egentligen ska hon ju ha fokus på uppdraget att passa, men med många bollar på fel plats blev det ofta en annan roll. Både som anfallare och passare blir det väl godkänt. Väl godkänt får också Isabelle Blanc, som under en period fick många pass och gjorde många poäng. Hennes insats räckte också till priset som bästa hemmaspelare. Isabelle gjorde totalt 8 poäng, liksom Sara Hansson. Bästa poängplockare blev Rebecka Lazic med 12 poäng. Nu får laget samla sig och ta nya tag inför kvalspelet. Viss osäkerhet råder fortfarande om vilket eller vilka lag som verkligen vill satsa på elitserien inför kommande säsong.

Svedala - Elverket-32Svedala - Elverket-17

 

 

2 reaktioner till “Sista hemmamatchen”

  1. hotline och matchfaktat från matchen är fel. Det står att Elverket har haft med spelare som inte ingick i truppen idag och spelarpoäng saknas.

Kommentarer är stängda.