Sjätte raka för elitlaget

Elitlaget tog sin sjätte raka seger i elitserien när man besegrade serie trean Gislaved på hemmaplan med 3-1 på Lördags eftermiddagen.elitelin

Hemmalaget inleder matchen bäst och har en liten ledning genom hela setet men vid 21-21 är Gislaved ifatt. Svedala är dock starkast i slutet på setet och kan vinna det med 25-23 . Hemmalaget stod för hela 10 servemissar i första set men kan alltså ändå vinna setet.

I andra set tar Svedala kontroll på händelserna från start och skaffar sig tidigt en 4-5 poängsledning som man sedan sakta men säkert drygar ut till set seger 25-17.

I det tredje setet är det Gislaved som får övertaget i setet och kan glida ifrån till en 19-13 ledning innan hemmalaget vaknar till liv igen och kan gå fram till 23-23 . Ett par misstag på slutbollarna gör att Gislaved kan plocka hem setet med 25-23.

Fjärde set inleds jämnt innan hemmalaget tar greppet om händelserna och glider ifrån till en 19-12 ledning . Gislaved kan knappa in ett par poäng på Svedala ledningen men setsegern är aldrig hotad . Setet till Svedala med 25-20.

Hemmalaget genomför en bra och solid match och visar den potential som finns i årets lag. På det hela taget är det en riktigt bra laginsats som lägger grunden till segern . Ellen Nilsson och Mikaela Carlstedt gör fina inhopp . Hillary Hurley blir poäng bäst med 24 poäng. Krista Degeest blir utsedd till bästa spelare. Elin Albertsson gör sin bästa match i Svedala tröjan med en väldigt hög servemottagningsnivå samtidigt som hon bidrar med många viktiga poäng offensivt.

På det hela taget var det en riktig laginsats som gav seger.

Detta är den bästa start i elitserien i klubbens historia och fjolårets poängrekord i elitserien är redan slaget !!!