Skånederby nummer 4

Elit33

På Söndag är det dags för det sista Skånederbyt i damernas elitseries grundserie när Svedala åker till Ängelholm för att återigen ta sig an Engelholm.

Detta blir lagens sjätte möte denna säsong om man räknar in mötet under GP och ett möte på försäsongen. Svedala har vunnit tre av de tidigare fem mötena men i stort sett samtliga matcher har varit jämna tillställningar. Senaste mötet slutade med Svedala seger med 3-1 .

Engelholm har visat fin form efter senaste Skånederbyt med idel segrar. Som vanligt handlar mycket i Engelholm om Isabelle Haak som normalt står för 50% av lagets poäng.

Svedala har nu fyra raka segrar i Elitserien och har vunnit fem av de sex senaste matcherna total sett. Den enda förlusten kom mot Bröndby i Öresundsligan. Svedala vill naturligtvis fortsätta den positiva trenden och se till att befästa sin position i toppen på Elitserien. Söndagens Skånederby blir lagets sjätte match på arton dagar.

Det är viktiga poäng för båda lagen som står på spel i det sista Skånederbyt för säsongen. Det är jämnt i toppen på serien och positionerna blir avgörande för valet av Kvartsfinal motståndare och hemmaplans fördel genom slutspelet.

Matchstart kl.16 i Kungsgårdshallen i Ängelholm.