Skånesammandrag Pojkar och Flickor u17/19

Den 2 och 3 mars genomfördes säsongens sista sammandrag i åldersklassen U17/19. Pojkarnas turnering gick av stapeln lördagen den 2 mars i Svedala sporthall och flickornas på söndagen den 3 mars, i Roslättshallen, Svedala.

På lördagen möttes fyra av Skånes pojklag i en turnering där alla lag mötte alla. Ängelholms lag EVS, Ystads VK med ett mixat lag (killar/tjejer), Lund U17 och det för dagen nykomponerade laget ”Skånepågarna” – med spelare från Åstorp, Hässleholm och Svedala.

Sammantaget blev det en mycket bra och rolig turnering där alla lag kämpade och slet med både bollar och kommunikation.
Efter totalt sex spännande, jämna och välspelade matcher med många härliga bolldueller och mycket bra spel stod så slutligen Lunds U17-killar som klara segrare efter att ha gått igenom turneringen helt obesegrade med sex setvinster och inte en enda setförlust!
Ystad VK:s killar och tjejer vann ett välförtjänt silver efter att ha spelat några riktiga rysarmatcher som resulterade i totalt fyra setvinster.

”Skånepågarna”, som trots att de tidigare varken träffats eller spelat tillsammans, lyckades knipa hem bronspengen efter sina tre setvinster.

Grattis till samtliga lag för goda kämpainsatser, grattis till alla medaljörer och ett särskilt stort grattis till Lund U17 som vann en välförtjänt guldmedalj!
Lund U17

På söndagen var det dags för tjejerna i samma åldersklass att göra upp om medaljerna. Tolv lag från hela Skåne var anmälda till turneringen som genomfördes med gruppspel i fyra grupper där varje grupps etta och tvåa gick till A-slutspel och grupptreorna gick vidare till B-slutspel.

Det blev en välspelad och jämn turnering och det bjöds på många långa, hårda och rafflande bolldueller med mycket nerv och spänning emellanåt. Efter totalt 28, på ett förtjänstfullt sätt, genomförda matcher och efter att det hade slitits och kämpats färdigt om sammanlagt 60(!) set stod det klart vilka lag som denna gång hade lyckats erövra flest segrar och därmed stå som dagens tre medaljörer.

Publiken fick njuta av mycket bra volleybollspel av samtliga lag när A-slutspelet avslutades. Först med två rafflande och välspelade semifinaler, där de besegrade lagen fick göra upp om tredje plats och segrarna gick till final för att göra upp om guldmedaljerna.

Bronset gick denna gång till YVK: s tjejer efter att ha besegrat Ängelholms EVS lag 1 med klara 2-0 (25-17, 25-19).

Silvret gick till Ängelholm, EVS lag 2 – som, trots en stark inledning med vassa servar och anfall i första set, slutligen fick se sig besegrade av sina finalmotståndare Svedala Norr med 2-0 (30-28, 25-17) och därmed stod det klart vilka som var dagens guldmedaljörer i denna spännande och välspelade turnering.

Grattis till samtliga lag för goda kämpainsatser, grattis till alla medaljörer och ett särskilt stort grattis till Svedala Norrs tjejer som fick ett efterlängtat guld!
Svedala Norr

Slutligen vill vi i arrangerande Svedala Volley passa på att tacka samtliga deltagande lag, som med sina fantastiskt engagerade spelare, ledare och funktionärer bidrog till att göra detta till två härliga dagar i volleybollens tecken!

Skribent: Ann-Marie Bredberg