Slutspelsdags

elitvssollentuna

I morgon, Lördag den 15:e Mars , så spelas den första SM Kvartsfinalen och Svedala tar sig an Sollentuna på hemmaplan i Sporthallen kl.15. Svedala slutade som klara tvåor i grundserien och besegrade i sista omgången serieettorna Hylte/Halmstad klart.

Sollentuna som slutade som sjuor i grundserien är ett välskolat och välorganiserat lag som har haft en ganska tuff säsong men som man aldrig ska räkna bort. Ett av lagets adelsmärken är ett bra försvarspel och att man traditionellt ger bort väldigt lite poäng.

På Sollentunas hemsida har tränaren Lars-Göran Eriksson kommenterat Svedala som kvartsfinalmotståndare på detta sätt : ” Det var egentligen bara ett lag vi inte ville möta i kvartsfinal och det var Svedala. De är enligt oss elitseriens bästa lag och det kommer krävas av oss att vi spelar på vår toppnivå för att kunna rubba dem. Vi har och andra sidan inget att förlora och ett slutspel är en annan typ av matcher där det betyder allt eller inget i varje set och match. Jag hoppas och tror att våra tjejer är redo utmaningen.”

Hemmalaget har aldrig vunnit en match i ett SM slutspel så ytterligare ett rekord kan sättas under Lördagen om laget besegrar Sollentuna.

Samtliga spelare är tillgängliga för spel i hemmalaget och alla ser fram emot att få börja slutspelet. Som vanligt handlar det för Svedala tjejerna om att fokusera på sitt eget spel och se till att sätta motståndarna under press.

Kvartsfinalserien spelas i bäst av fem matcher och nästa match spelas i Sollentuna på Onsdag.