SM-guld i beach-SM för FU15!

Fredagen den 29/7 var lyckan total för Amanda Olsson och Ellen Nilsson och deras medspelare Frida Holgersson (från YVK volleyboll klubb) när tjejerna vann guldmedalj i beach för FU15.

Det hela började med att Amanda och Ellen hade bestämt sig för att spela beach volley i sommar. Frida Holgersson från Ystad kontaktade tjejerna och ville spela U15 med dem.

Då kunskapen om beachvolley var vag, så erbjöd sig Angelica Palm och Anna att spela med tjejerna nere i västra hamnen för att ge dem ett hum om hur spelet fungerar. Därefter har vi tränat hemma i Lotta och Peter Carlstedts trädgård i olika omgångar tillsammans med Mikaela, Viktoria N, Matea och Jennifer. Lennie har hjälpt tjejerna med tips och idéer och även spelat mot dem tillsammans med Lasse (Amandas pappa) för att öva upp deras spel. Vi har även tränat och spelat några gånger i Ystad där Thea och Emma har agerat motståndarlag.

Under sommaren har tjejerna spelat några beachturneringar bl.a. i Varberg (där dom kom 3:a), Ystad beachturnering (placering 2:a) samt Falkenberg (placering 2:a). Säsongen avslutades med ett SM-GULD i Malmö.

SM inleddes i torsdags där Amanda, Ellen och Frida vann båda sina matcher i gruppen och slutade som gruppspelsvinnare. Dag två spelades kvartsfinalen mot Sollentuna vilka vi besegrade med 2-0 i set. Semifinalen spelades mot Västra Ämtervik där resultatet blev 2-0. Slutligen fick vi möta Veddige som vi har förlorat mot hela sommaren. Finalen var en riktig rysare där Veddige tog första set enkelt med 21- 14 , set två vände och vi vann med 21-18. Skiljesetet avslutades med  17-15. Vädrets makter , tjejernas positiva humör  och en fantastisk coachning av Lennie Sverin  gjorde så att tjejerna snuvade Veddige på guldmedaljen.

På prispallen!
På prispallen!
Lennie coachar
Lennie coachar
Tora och Camilla ger tjejerna fina beach-tips
Tora och Camilla gav tjejerna fina beach-tips
Laget tillsammans med Lennie
Laget tillsammans med Lennie

//Diana