SM Kvartsfinal 1

elit37

Elitlaget åker i kväll till Gislaved för första kvartsfinalen i säsongens SM slutspel. Detta blir lagens femte möte denna säsong och Svedala har vunnit tre av de tidigare fyra mötena. Svedala har gjort en stark säsong så här långt med en andra plats i Öresundsligan , en tredje plats i GP och en tredje plats i Elitseriens grundserie. Allt detta är dock ganska oviktigt när nu SM slutspelet startar med kvartsfinalserien och det är nu det gäller att prestera för att ta sig vidare till semifinal. Kvartsfinalerna spelas , precis som semifinalerna och finalerna , i bäst av fem matcher.

Gislaved har på pappret ett bättre lag än vad resultaten denna säsong visat och har haft lite otur med skador med mera under säsongen. De kommer säkert gå in i kvartsfinalserien med inställningen att de inte har något att förlora och sådana motståndare är alltid farliga.

Svedala tjejerna är laddade inför slutspelet och har sett fram mot det en längre tid. Laget gjorde en bra avslutning på Elitserien med fem segrar på sex matcher . Man fick också känna på slutspels rytmen , med tätt mellan matcherna , när man spelade sex matcher på arton dagar under Februari.