SM kvartsfinal

Elit33

Elitlaget möter Gislaved i SM kvartsfinalen , det står klart efter kvällens val av motståndare. Första matchen spelas i Gislaved redan på Onsdag , 16 Mars, kl.19. Kvartsfinal två spelas i Svedala Söndag, 20 mars , kl.13 och kvartsfinal tre spelas även denna i Svedala Tisdag , 22 Mars, kl.19. En eventuell fjärde kvartsfinal spelas i Gislaved Torsdagen den 24 Mars och en eventuellt femte match spelas i Svedala den 27 Mars.

Grundserie ettan Engelholm , som valde först, valde RIG varefter tvåan Örebro valde Sollentuna. Som trea i grundserien valde Svedala sedan Gislaved. I den fjärde och sista kvartsfinalserien möts Hylte/Halmstad och Lindesberg.

Svedala har mött Gislaved vid fyra tillfällen denna säsong och vunnit tre av dessa fyra. Gislaved har på pappret ett lag som är bättre än vad deras resultat visat denna säsong och de känner säkert att de inte har något att förlora i kvartsfinalen och det kommer att göra dem till en farlig motståndare för Svedalatjejerna. Svedala har efter tre raka förluster under Januari visat fin form under Februari och Mars med fem segrar på sex matcher i Elitserien. Elitlaget har gjort en väldigt bra säsong , den näst bästa i klubbens historia , och ser fram mot slutspelet med tillförsikt. Truppen är ung och laget utvecklas fortfarande och har på inget sätt nått toppen av sin förmåga än. Laget känner sig på inget sätt färdiga och nöjda med säsongen så här långt utan siktar på mer framgångar.