SM-silver till U21

Efter en tidig morgonresa upp till Gislaved i lördags med en liten 8manna trupp, stod vårt U21 lag för ett av klubbens bästa resultat någonsin. Silver i den äldsta ungdomsklassen!

Laget bestod av Elin Pettersson, Johanna Falk, Karolina Karlsson, Lovisa bergh, Jonna Degerman, Sara Hansson, Julia Lindberg och Josefin Karlsson.

I gruppen slogs Spårvägen och Orion ganska enkelt medan Hylte stod för ett rejält motstånd och pressa Svedala tjejerna om första platsen i gruppen. Hylte vann första set rättvist medan Svedala sen kunde vinna set 2 och 3 på bättre spel och större block.

Som gruppetta fick man möta Skellefteå i kvartsfinalen och man börja med att köra över Skellefteå med solklara 25-10. Men i andra set blev det betydligt jämnare, men Svedala tjejerna var det bättre laget och kunde vinna med 25-22.

Semifinalen var säkrad och nu skulle man få slås om medaljerna. Övriga lag som även tog sig till semi var Team Valla, Vallentuna och Gislaved.

I semifinalerna vann Gislaved en jämn match över Vallentuna med 2-0 medan Svedala kunde ganska enkelt vinna över Team valla med 2-0. Svedala medaljen var säkrad och nu skulle man få spela om guldet mot Gislaved i Gislaved.

En final som bjöd på många härliga försvarsräddningar och många tunga anfall. Finalen börja även riktigt bra för Svedala som tog en stabil ledning men sen tog bränslet slut och misstagen kom, och ett bättre spelande Gislaved kunde vinna många bollar i rad och ta en klar ledning. Svedala kunde snygga till setsiffrorna och var nära att komma ifatt men Gislaved med Sara Pettersson i spetsen var bättre och vann setet med 25-22. Iandra set blev det en klarar Gislaved seger med 25-20. I tredje set blev det en ny jämn kamp där Svedala hade setboll men kunde inte avgöra. Utan Gislaved vann 3 raka bollar och tog välförjänt guldet.

Även om det kändes surt efter finalförlusten och att förlora vill man aldrig göra så är ett JSM silver en stor framgång för vårt lag. Som U17 lag blev laget 8:a i SM, i U19 SM blev laget 4:a och nu fick de spela SM-final och tog sin första medalj och i den svåraste klassen. Härlig utveckling med andra ord! Men det är ingen tröst efter finalförlusten men om några dagar så kommer det säkert kännas bättre.

En boll jag alltid kommer minnas från finalen var den som Lovisa rädda nere vid reklamskyltarna ,säkert 8m bakom baslinjen, och som vi sen lyckades vinn! Så jäkla bra och vilken inställning!

Från SVBF hemsida:

På damsidan spelades bronsmatchen mellan Vallentuna och Team Valla, Vallentuna tog en snabb ledning då Team Valla gav bort massor av poäng. I slutet av setet ryckte Team Valla lite närmare men det var Vallentuna som vann setet med 25-19. I andra setet var det jämt mellan lagen men Team Valla hade inte marginalerna med sig, vilket gjorde att Vallentuna tog en liten ledning. Team Valla kom ifatt och det såg ut som om Linköpingslaget skulle vinna detta setet, men istället var det Vallentuna som tog initiativet och vann matchen med 2-0.

Svedala inledde damfinalen starkt mot ett nervöst Gislaved. Gislaved fick dock ordning på nerverna och spelet. De två första seten kunde Gislaved kamma hem relativt lätt och det var inte förrän i det tredje setet som nervositeten i Gislaved kom tillbaka. Svedala tog ledningen i tredje set med 24-23 efter att Elin Pettersson dunkat in bollen på motståndarsidan. De två följande poängen gick till Gislaved och matchbollen avgjordes sedan av Johanna Alnäs med ett passaröverlägg. Gislaved vann således setet med 26-24 och matchen med 3-0 och tog alltså hem guldet, det första för Gislaved i U21-klassen sedan 2001. Gislaveds Sara Pettersson och Svedalas Karolina Karlsson utsågs till respektive lags bästa spelare i finalen.

Resultat, damer
Semifinaler
Svedala – Team Valla 2 – 0 (25-18, 25-19)
Gislaved – Vallentuna 2 – 0 (25-23, 25-21)
Placering 3-4
Team Valla – Vallentuna 0 – 2 (18-25, 21-25)
Final
Svedala – Gislaved 0 – 3 (22-25, 20-25, 24-26)