Svedala C fortsätter att vinna

I söndags var Svedala C i Lund för matcher mot Åstorp och LUGI C. P.g.a. jobb och sjukdom var vi bara 7 spelare, och det kunde ha straffat sig.

Vi började mot Åstorp. Vi började inte bra. Lagen följdes åt till mitten av setet, där Åstorp sedan ryckte till en klar seger. Andra set såg ut ungefär som första set. Skillnaden var den att det var vi som gjorde rycket. Kerstin fick serva 10 ggr, varav några var rena servess. Vinst. Tredje set såg likadant ut, men här var det Viktoria N som servade 6 servar, och sedan orkade inte Åstorp mera. Även fjärde set kan vi sätta nedflyttnings tecken på. Även här servade Viktoria N 6 bollar på slutet och vi fick en bekväm vinst. Hyfsat spel men ingen höjdare, får jag säga. Vi kan bättre, men det var något som fattades.

Efter lite mat så var det dags för match mot LUGI C. Redan nu kan jag säga att detta blev den sämsta matchen från vår sida i höst. Det var segt från många håll. Ingen rörlighet, inget go, ingen som höll i gång med glada tillrop. Jag var lite irriterad på tjejerna och lite uppgiven. Det kvittade vad jag sade, inget hände. Dessutom ramlade Matea så illa så hon fick ont i knäet. Hon haltade runt hela sista setet, utan att kunna göra sig själv rättvisa. Det samma var det med Anna. Lite trött efter match med B-laget dagen innan sackade hon ganska ordentligt i de sista seten. Vi vann, men jag och laget vill helst glömma denna match.

Svedala C – Åstorp  3-1 (18-25, 25-20, 25-19,25-22)
Svedala C – LUGI C 3-1 (25-17, 25-20, 20-25, 25-17)   

Detta var de sista matcherna för C-laget i höst. Vi leder serien, div 3 Skåne, med full pott. Vi ser fram emot det nya året, men först så har vi lite annat att göra. Förutom julen, så kommer volleybollens julafton 4 dagar senare. Vår egen turnering, Skånemontage Cup, som spelas söndagen den 28 december. Alla gamla som nya medlemmar som vill o kan hjälpa till kan ta kontakt med undertecknad. Vill ni bara komma och titta på Svedala Volleys framtid går det också bra.

Håll koll på hemsidan för info om var de olika lagen skall spela.

Anders Wallin, tränare C-laget
awo@telia.com