Svedala C går i väntans tider

C-laget har nu spelat klart sina matcher i div 3 Skåne och måste nu vänta i 2 veckor för att se var vi hamnar.

Våra 2 avslutanden matcher spelade vi i går, den 1 mars, i Malmö. Vi mötte LUGI C och Malmö B. Vi var 9 i laget då Sanna var sjuk.

Det var viktigt att vi vann våra matcher med 3-0 med tanke på fortsättningen på serien. Vann vi med 3-0 x 2 så skulle Ystad och Åstorp behöva vinna sina matcher för att ha en chans och snuva oss på seriesegern.

I första matchen mötte vi LUGI C. Då de hade förlorat sin första match mot Malmö så räknade vi med att de skulle vara laddade för revansch.
Men vi gav dem inte en chans till detta. Tjejerna spelade koncentrerat i alla 3 seten, även om vi slappande av lite i det sista setet. Vi vann ganska enkelt med 3-0.

I nästa match mötte vi så Malmö B. Eftersom de hade vunnit över LUGI C tänkte vi att de var bättre, och det var de, lite grann i alla fall.
Tjejerna var inte lika koncentrerade inför denna match, men det gick vägen ändå. Vi vann ganska enkelt med 3-0.

Nu väntar 2 veckor med nagelbitande.
Vinner Ystad sina återstående matcher så vinner de serien på setskillnad, fler + än oss. Båda lagen 28 poäng (14 vunna).
Blir Ystad-Åstorp, i sista matchen den 15 mars, 3-2 så har Ystad +30 och vi +29. Skulle Ystad tappa ytterligare 2 set på deras resterande matcher, så vinner däremot vi serien.

Vinner däremot Åstorp alla sina resterande med 3-0 (inkl mot Ystad) så har vi och Åstorp 28 poäng vardera men vi +29 och Åstorp +27. Då vinner vi serien.

LUGI C Svedala C 0-3 (10-25, 13-25, 16-25) Svedala C – Malmö B 3-0 (25-15, 25-9, 25-15)