Svedala C regerar fortfarande i DIV 3

Svedala C hade dubbelmöte denna helg. Vi mötte Helsingborg B och Åstorp. Efter Helsingborgs vinst över Åstorp senast, så var vi förberedda på två hårda matcher.

Vi hade inte haft en optimal träningsvecka. Det satte sjukdomar och skola effektivt stopp för.
Så jag var lite orolig och undrande över var vi stod.

Och in i det sista så blev det strul. Samma morgon som vi skulle spela så meddelade Josse att hon inte kunde vara med p.g.a. att hon var sjuk.

Som tur var hade jag fått låna Malin från B-laget, eftersom jag saknade en center.

Vi började mot Helsingborg. Vi var ordentligt taggade och vann första med 25-11. Det gick mycket lätt. Nästan för lätt, för i andra så gick vi ner oss medan Helsingborg kämpade på bra. Men till slut lyckades vi vinna även detta set.

Efter lite tillrättavisningar så skärpte sig laget i tredje och det vann vi ganska enkelt, även om det inte blev så stora siffror.

I andra matchen så vann Åstorp över Helsingborg ganska enkelt.

Så skulle vi möta Åstorp i vår andra match. Vi kom igång bra och vann första ganska enkelt.
Men så kom det en oförklarlig dipp i andra. Ingen jobbade, man stod stilla på planen och hoppades att ”Någon annan” skulle göra jobbet. Tyvärr så har vi inte ”Någon annan” i laget, vad jag vet, och det talade jag om för tjejerna i setpausen.

I tredje började tjejerna jobba på bättre och vi lyckades vinna detta ganska enkelt.

I fjärde så var det jämnt fram till 11-9. Så gjorde Åstorp ett ryck och gick fram till en ledning med 13-18. Då vinner vi serven och Kerstin går ner och servar. Vi vinner 4 bollar och jämnar ut siffrorna, men Åstorp kämpade på bra och ligger lite före hela tiden, fram till 23-24. Sanna går ner för att serva, enkla servar men ack så effektiva. Det blir några individuella misstag från deras sida medan vi kämpar ännu mera och tjejerna lyckas vända och vi vinner med 26-24 efter en verklig kämpa insats.

Jag måste verkligen ge alla tjejerna en eloge för den kämpainsats som de visade upp i sista matchen.
Kan vi nu bara få några träningar med hela laget så skall vi nog snart kunna vara i samma goda slag som vi var i under slutet av förra året.

Nästa match är på onsdag i Ystad. Matchstart kl 19.45.

Svedala C – Helsingborg B 3 – 0 (25-11, 25-22, 25-19)
Svedala C – Åstorp 3 – 1 (25-19, 11-25, 25-15, 26-24)