Svedala C vann igen!

I lördags, den 18:e, så spelade C-laget mot LUGI B i Lund. Inför matchen så hade det blivit några förändringar i laget. P.g.a. skolan så har ytterligare en spelar tagit en ”time out” från laget, så nu är vi bara 6 st kvar. Det innebar inför denna match att jag fick låna en spelare från B-laget, Anna. 

I 1:a set låg vi under i princip hela setet. I slutet låg vi under med 20-24, men lyckades vinna detta tack vare koncentrerat servande av Ida de 6 sista bollarna, vinst med 26-24. I 2:a set bytte jag runt lite, men det blev inte lyckat. Vi förlorade detta med 19-25. Spelarna verkade obekväma på de nya platserna, så i 3:e ändrade jag tillbaka. Om det var detta som hjälpte vet jag inte, men vi vann detta med 25-19. I 4:e så verkade tjejerna titta mera på resultattavlan än på motståndarna. Med lite bättre koncentration hade vi kunnat vinna, men vi förlorade setet med 23-25. 

Inför 5:e set betonade jag att de inte fick titta på resultattavlan under detta set. Om det var detta som gav utdelning vet jag inte, men vi gick fram till en 8-2-ledning vid sidbytet. Men så fick LUGI några enkla poäng, och plötsligt stod det bara 8-7 till oss. Men på nytt skärpte sig tjejerna och vi lyckades vinna setet med 15-8. 

Ännu en gång så visar laget en hög moral. Trots många underlägen, ibland med 4-6 poäng, så ger laget aldrig upp. Man skall bara vinna. Denna match vann vi tack vare våra servar. Tjejerna varierar servarna mycket bra, hårda med lösa, så att motståndarna inte vet var de skall ställa sig. Mottagningen blir dålig, avsluten blir enkla, vilket innebär att vi kan få bra framspel och bra avslut.

 Nu ser vi fram med tillförsikt på nästa matcher, söndagen den 9 november, hemma i Roslättshallen.

 Anders W

 LUGI B – Svedala C  2-3 (24-26, 25-19, 19-25, 25-23, 8-25)