Svedala fick rätt i tävlingsnämnden!

Under snöovädret som rådde den 27 januari då Svedala Volley skulle spela mot Engelholm i elitserien i volleyboll avbröts resan mot Ängelholm på grund av de svåra förhållandena. Trots att ledare och styrelse i Svedala Volley noga redogjorde för förhållandena, fattade tävlingsledningen i Svenska Volleybollförbundet beslut om att den inställda matchen skulle räknas som Walk Over med förlust och böter för Svedala Volley.

Beslutet överklagades till förbundets tävlingsnämnd, som nu ändrar beslutet. I beslutet anges att:

  • Rådande väder- och trafiksituation var så besvärlig att Svedala VBKs beslut att avbryta sin påbörjade resa skall anses ansvarsfull och korrekt.
  • Svedala uppfyller kraven i §25 och därför inte skall anses ha lämnat Walk Over.

I stället för Walk Over ska nu matchen spelas om och Svedala slipper böter. Svedala Volley är naturligtvis mycket nöjda och betydligt lugnare inför andra situationer som skulle kunna innebära fara för spelare och ledare. Det beslut som fattades matchdagen var helt grundat på säkerhetstänkande och uppenbarligen riktigt. En seriematch, om än i elitserien, kan aldrig vara viktigare än spelarnas och ledarnas personliga säkerhet.

En kommentar till “Svedala fick rätt i tävlingsnämnden!”

  1. Helt rätt! BVBK ifrågasatte Svenska då beslut kom emot er (texten i senaste nyhetsbrevet ifrån SVBF och nu fick ni rätt! Helt kanon! Skönt att det finns mer vett hos tävlingsnämnden än hos förbundet! Kämpa på för Skånes ära! =)

Kommentarer är stängda.