Svedala – Katrineholm

Igår var det dags att möta de regerande mästarinnorna Katrineholm. Första set gick riktigt bra, vi spelade snabbt, bra defense och bra serve. Vi ledde med nästan tio poäng innan Katrineholm kom igång. De började spela riktigt bra och vi blev mer och mer stressade. Men efter bra serve från Sara Hansson så vann vi första set.

Riktigt roligt att vinna första set men efter första set kom Katrineholm igång på allvar. Deras center Ingrid och deras två kanter gjorde ett riktigt bra jobb på sina respektive positioner.

Vi spelade riktigt bra defense hela matchen och det var många långa bollrallyn matchen igenom men tyvärr var det ofta Katrineholm som vann dem. Vi lyckade inte rubba Katrineholm efter första set. Men om jag ska se på det stora hela har vi gjort stora framsteg sen före jul. Tempot igår var riktigt högt men vi hann ändå med i block och defense vilket var glädjande.

Trots att vi förlorade så är jag otroligt nöjd med första set där vi spelar riktigt bra. Fjärde set är också bra men vi har problem att vinna de långa bollduellerna. Dock var Katrineholm väldigt duktiga och var de värdiga vinnarna i denna match.

Nu blir det till att ladda om för på torsdag är det återigen dags att möta riktigt tufft motstånd, nämligen Engelholm. Jag hoppas på en bättre match än sist och att vi genom bra träningar kan bjuda upp till dans.

Svedala – Katrineholm 1-3

/ Karolina