Svedalas killar på U21-SM

Svedalakillarna spelade junior-SM för första gången i historien! Åtminstone har det inte hänt i ”manna-minne”, om det finns någon som kommer ihåg om killarna tidigare varit med i Junior-SM, så är det väl Lennie eller Anders W som de kan svara på de´ om det varit så. Så fråga dem, ……..jag har i alla fall inte sett något U21-SM lag med killar enbart från Svedala under min tid i klubben.

Vi är ett ungt lag och ställdes mot hårt motstånd, de flesta lagen har en eller flera elitseriespelare och som kan vara födda -91. Så vi gjorde en imponerande prestation när vi under två set, spelade till oss 33 poäng mot Sollentuna, 35 poäng mot Vingåker, 37 poäng mot Hylte och 39 poäng mot TeamValla. Alla nämnda föreningar har herrlag i elitserien.  Det är ett par serier mellan oss alltså. Så vi åkte till junior-SM för att kunna få hårt motstånd och det fick vi, vi har lärt oss mycket som volleybollspelare i helgen det vill jag lova! Ett stort beröm till våra mottagare som hade en bra servmottagning genom hela turneringen. Fredrik, har fin ”touch” på bollen och fixade passningarna hit och dit, och ibland så lurades blocket på andra sidan att gå på ”fel” kille. Härligt snabbt kombinationsspel kunde vi prestera på många bollar! Vi kämpade med att försöka ”vässa” vår serv lite extra, men målet med fem servess var nog lite för högt, eller? Det var roligt att se att vi kunde ”tajma” block bättre än tidigare, för nu var det inte div 3 tempo på bollarna till kanten, utan där var ett annat anfallsvapen än vi är vana vid. Många av lagen har fysiskt starka och långa killar. Det blev ändå flera fina block från våra centrar och även kantblockarna överraskade! Sen är det tufft att spela i två hela dagar med många, hårda och svåra matcher, så på söndagsmorgonen var vi allt annat än pigga. Jag tror inte att det var ”för mycket kortspel” på kvällen utan det var för att vi gett vad vi kunde i de tuffa och hård matcherna på lördagen som gjorde oss extra sega mot Vingåker. Men vi får ju snart en ny chans att möta dem igen! Kul att det blev så bra spel i seten och nu är dags att gå hela vägen i seten på U19-SM i Katrineholm. Tack alla killar för ni kämpade och gjorde allt för att ge oss nästan 20 poäng i varje set. Nu är mål-sättningen att det blir fler set till 25 i Katrineholm!! Vi hoppas ha lika många bra bolldueller i U19, så tagga, tagga….killlar!

Och så har vi ju hela laget kvar i rätt åldersklass till nästa års U21SM, och som Axel sa; vissa har ju 4 år kvar!! Med på resan var; Axel, David, Filip & Fredrik, Henrik K, Henrik M, Jonathan, Kristoffer och Nils.

Grattis till Falkenbergs killar som tog guld och grattis till våra egna tjejer i Svedala som spelade hem guld i Junior-SM 2011. Första SM-guldet i klassen U21!!

Från Annette