Talangutveckling

Svedala Volley har under flera år haft goda framgångar på ungdomssidan både resultat mässigt med flera SM medaljer i de olika ungdomsklasserna och utvecklingsmässigt med många bra volleybollspelare som har Svedala som moderklubb.

För att bibehålla och utveckla vårt talangutvecklingsarbete så är det med stor glädje vi kan meddela att Lennie Sverin kommande säsong kommer att vara ansvarig för klubbens talangutveckling . Lennie är en av Sveriges bästa och mest meriterade ungdomstränare och har under flera år ,tillsammans med andra ,varit en stor bidragande orsak till Svedala Volleys goda ungdomsverksamhet. De senaste tre åren har Lennie också varit ansvarig för vårt elitlag och parallellt med detta i allra högsta grad varit inblandad i talangutvecklingen. I och med att Lennie ansvarat elitlaget har han god kännedom om vad som krävs för att lyckas som elitspelare vilket är en viktig ingrediens i talangutvecklings arbetet. Det är viktigt för Svedala Volley att detta arbete kvalitetssäkras och det är glädjande att Lennie nu tar sig an den uppgiften.

Det finns nu ett stort gäng med tjejer födda 97 i klubben som ska ta steget från ungdomsvolleyboll till senior och elitvolleyboll och förhoppningsvis ska dessa vara stomen i vårt elitlag många år framöver.

”Lennie har gjort ett bra arbete , under delvis svåra förhållande , de senaste åren med elitlaget och det är glädjande att vi har en så meriterad tränare i rollen som ansvarig för talangutvecklingen.Med full fokus på att utveckla de många talanger vi har i klubben och med Lennie i spetsen för detta arbete så är vi säkra på att vi även fortsättningsvis kommer att stå starka både på ungdoms och senior nivå i Svedala Volley” , säger sportchef Jörgen Larsson.